Читај ми!

Sportski dan

Istorijske četiri zlatne medalje u gimnastici!

Na Svetskom prvenstvu u gimnastici prvi put u istoriji podeljene čak četiri zlatne medalje u dvovisinskom razboju. Trijumfi Cibone i Cedevite u ABA ligi. Petrik Čen blistao uz Šopena na Gran priju Kanade. Gameiro ne igra protiv Sitija u LŠ. Martina Hingis i Sanja Mirza osvojile titulu u dublu na završnom turniru. Ivančević: Pogazio sam reč kada sam pristao da dođem u Novi Pazar. Pobede Hanovera i Štutgarta.

21.40 - Košarkaši Cedevite i Cibone zabeležili su pobede protiv Tajfuna, odnosno Igokee, u utakmicama 8. kola ABA lige.

Cedevita je slavila u Sloveniji protiv debitanta regionalnog takmičenja sa 78:67, što joj je bio peti trijumf u dosadašnjem toku.

Najefikasniji u redovima šampiona Hrvatske bili su Pulen i Bilan sa po 16 poena, Arapović je dodao 13, dok je za Tajfun Klark dao 19.

U drugom meču današnjeg programa Cibona je u Zagrebu nadigrala Igokeu 86:72, a pobedi je najviše doprineo Florens sa 20 poena, dok je dva manje dao Rozić. Kod ekipe Željka Lukajića najbolji je bio Radivojević sa 21 poenom, a pratio ga je Radenović sa 18.

U poslednjem meču kola, u utorak, igraju Crvena zvezda i Partizan.

20.30 - Fudbaleri Hanovera pobedili su u gostima Hamburg sa 2:1, u poslednjoj utakmici 11. kola nemačke Bundeslige.

Hamburg je poveo golom Nikolaja Milera već u šestom minutu, ali je Hanover u drugom poluvremenu preokrenuo rezultat.

Izjednačenje gostima je doneo Hiroši Kijotake u 59. minutu iz jedanaesterca, a konačan rezultat postavio je Salif Sane osam minuta kasnije i tako doneo svojoj ekipi treću pobedu u prvenstvu.

18.35 -Trener Novog Pazara Radmilo Ivančević rekao je da je dolaskom u taj klub pogazio svoje obećanje da više neće raditi u srpskom fudbalu.

Prihvatajući poziv Pazara pogazio sam reč datu posle Kragujevca da više nikada neću raditi u srpskom fudbalu. Nisam mogao, ipak, da odbijem neke ozbiljne ljude, koji su obećali da ćemo zajedno učiniti sve da vratimo ovaj klub vratimo na stare staze, rekao je Ivančević na zvaničnoj promociji na Gradskom stadionu.

On je naglasio da je jedan od razloga njegovog dolaska u Novi Pazar i činjenica da u tom gradu ima mnogo navijača turskog Fenerbahčea, u kojem je Ivančević branio između 1977. i 1979. godine.

Radi se o pravoj fudbalskoj sredini, što je redak slučaj na ovim prostorima. Ja sam stari Fenerovac, a ove ima puno navijača tog kluba, pa mi je želja da zajedno igramo dobar fudbal i pobeđujemo, kazao je Ivančević.

18.20 - Fudbaleri Štutgarta pobedili su na svom terenu Darmštat sa 2:0, u utakmici 11. kola Bundeslige. Štutgart je poveo u 68. minutu autogolom Đerđa Gariča, koji je u petercu posle kornera glavom pokušao da izbaci loptu, ali je savladao svog golmana.

Konačan rezultat postavio je Timo Verner posle solo prodora u trećem minutu sudijske nadoknade vremena.

Ovo je treća pobeda u prvenstvu Štutgarta, a drugi uzastopni poraz Darmštata.

14.30 - Fudbaleri Eibara pobedili su danas na svom terenu Rajo Valjekano sa 1:0 u prvoj nedeljnoj utakmici 10. kola španske Primere.

Eibar je slavio autogolom Dijega Ljorentea, koji je u 21. minutu posle centaršuta Borhe Bastona sa desne strane loše odreagovao i savladao svog golmana.

Domaći igrači su i posle vođstva imali nekoliko prilika da uvećaju prednost, ali im je u završnici nedostajalo sreće, pošto su dvaput pogodili okvir gola, a i golman Raja Tonjo je dobro intervenisao.

Eibar zauzima šesto mesto sa 16 bodova, dok je Rajo Valjekano 14. sa 10.

13.00 - Fudbaler Sevilje Francuz Kevin Gameiro propustiće meč Lige šampiona protiv Mančester sitija u utorak, zbog povrede butnog mišića.

Dvadesetosmogodišnji napadač povredio se u subotu u porazu protiv Viljareala od 2:1.

Gameiro je najbolji strelac Sevilje u dosadasnjem delu sezone sa sedam golova u 14 nastupa.

Sevilja se nada da bi Gameiro mogao da se vrati za meč protiv Reala u Primeri sledećeg vikenda.

11.30 - Kanadski klizač Petrik Čen osvojio je titulu na gran pri takmičenju "Skejt Kanada", sa velikom prednošću u odnosu na drugoplasiranog Japanca Juzuru Hanijua.

Čen je uz muzku Frederika Šopena briljirao na ledu skočivši četvorostruki tulup i trostruki aksel što mu je donelo ukupno 271,14 poena. Treći je bio još jedan Japanac Daisuke Murakamituk, izveštava Tanjug.

U konkurenciji žena, titulu je osvojila Amerikanka Ešli Vagner, ispred svetske šampionke Ruskinje Jelisavete Tutkamiševe i Japanke Juke Nagai.

Kod plesnih parova, trijumfovali su Kanađani Kejtlin Viver i Enđu Pože ispred Amerikanaca, brata i sestre Maje i Aleksa Šibutanija i Rusa Jekaterine Bobrove i Dmitrija Solovjeva.

U konkurenciji parova, prvi su bili Kanađani Megan Duamel i Erik Radford, ispred Rusa Jevgenije Tarasove i Vladimira Morozova i Kirsten Mor Tauers i Majkla Marinara iz Kanade.

10.30 - Švajcarska teniserka Martina Hingis i Indijka Sanja Mirza osvojile su titulu u dublu na završnom VTA turniru u Singapuru, pošto su u finalu posle svega 66 minuta savladale španski par Garbinje Muguruza/Karla Suarez Navaro sa 6:0,6:3.

Hingis i Mirza zaigrale su u paru tek u martu ove godine i od tada su osvojile devet titula, uključujući Vimbldon i Ju-Es Open. Švajcarsko-indijski dubl pobedio je takođe, na svim mečevima završnice u Singapuru.

10.00 - Četiri zlatne medalje podeljene su u disciplini dvovisinski razboj na šampionatu sveta u gimnastici u Glazgovu, što je presedan u istoriji ovog sporta, izvestila je agencija AFP a prenosi Tanjug.

Zlato je otišlo u ruke Kineskinje Fan Jilin, dve Ruskinje Viktorije Komove i Darije Spiridonove i Amerikanke Medison Kocijan.

Sve četiri gimnastičarke dobile su od sudija istu ocenu - 15.366, pa su tako stale na najviši stepenik podijuma i slušale himne svojih zemalja.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво