Inter se odriče Adema Ljajića

Inter navodno želi da se odrekne Ljajića. Svetlana Kuznjecova osvojila Kup Kremlja u Moskvi. Lajović uspešan u kvalifikacijama. Rikardo Oliveira ponuđen Barseloni. Iznenađenje u Zeldenu, prva pobeda Brinjone u Svetskom kupu. Berdih brani titulu u Stokholmu.

19.30 - Rukometaši Crvene zvezde pobedili su u večitom derbiju ekipu Partizana sa 22:20 u šestom kolu Superlige Srbije.

U veoma neizvesnoj utakmici i rezultatskoj klackalici na Banjici, izabranici Nenada Peruničića 10 minuta pre kraja stekli su tri gola prednosti koja nisu ispustili do kraja.

Rukometaši Partizana pokušali su da se vrate u meč, prišli na gol minusa, ali je Dragutinović dva minuta pre kraja rešio sve dileme za nedostižnih plus tri.

Crveno-beli naneli su drugi poraz Partizanu u prvenstvu i učvrstili se na prvom mestu na tabeli, pošto sada imaju 11 bodova, a najveći rival 8. 

18.30 - Kadetska reprezentacija Srbije uspešno je započela kvalfikacije za šampionat Evrope u Azerbejdžanu, pošto je u Luksemburgu deklasirala domaću selekciju sa 6:1 (2:0).

Strelci za srpski tim bili su Petrović u trećem, Z. Jovanović u 28, Tomašević u 57, Bošnjak u 62. iz penala, Đorđević u 68. i Joveljic u 80. minutu za Srbiju, a Til u 60. za Luksemburg.

U drugoj utakmici pete kvalifikacione grupe Austrija je savladala Litvaniju sa 2:0.

Izabranici Ilije Stolice naredni meč igraju u ponedeljak protiv Litvanije.

18.00 - U nedelju će na Savi biti održano Otvoreno prvenstvo Beograda u jedrenju za klase "mikro" i "krstaši" i to će biti poslednje domaće takmičenje po kalendaru regata Jedriličarskog saveza Srbije.

Regata će biti održana na Savi kod Bežanijskog zimovnika ispred Akademskog jedriličarskog kluba Beograd, koji je organizator takmičenja.

Otvaranje regate je najavljeno za 11 sati, a upozoravajući signal jedine planirane navigacijske trke planiran je u 12 časova.

Narednu jedriličarsku sezonu na domaćim vodama otvoriće regata pod nazivom Dan sporta, koja je planirano početkom aprila 2016. godine, takođe na Savi u Beogradu. 

16.40 - Češki teniser Tomaš Berdih braniće titulu na ATP turniru u Stokholmu, pošto je izborio plasman u finale. Njemu je u polufinalu meč predao Kipranin Markos Bagdatis pri vođstvu Čeha od 6:1.

Protivnik Berdiha u finalu biće Džek Sok iz SAD, koji je prethodno pobedio Francuza Rišara Gaskea sa 6:4, 6:2.

16.00 - Fudbalskom klubu Barselona ponuđeno je da u zimskom prelaznom roku dovede 35-godišnjeg brazilskog napadača Rikarda Oliveiru, preneli su španski mediji. Barselona je u potrazi za iskusnijim napadačem koji bi mogao da zameni nekog iz ofanzivnog tria koji čine Lionel Mesi, Nejmar i Luis Suares, pošto je Pedro Rodriges letos napustio klub, a mladi Munir El Hadadi i Sandro Ramires imaju problema sa formom.

Oliveira je tokom karijere nastupao za brojne klubove, među kojima su Valensija i Milan, a trenutno je član brazilskog Santosa, gde beleži odlične nastupe i najbolji je strelac ekipe.

Navodno bi veliku ulogu u potencijalnom transferu trebalo da ima Roberto De Asis Moreira, brat Ronaldinja, koji je Oliveirin menadžer.
Eventualni dolazak Oliveire, španski mediji su uporedili sa prelaskom Henrika Larsona u Barselonu pre 10 godina, kada je tada iskusan švedski napadač pomogao klubu da osvoji Ligu šampiona.
Prva želja trenera Barselone Luisa Enrikea je napadač Selte Manuel Nolito, ali će biti teško realizovati taj transfer s obzirom na finansijsku situaciju u kojoj je trenutno katalonski klub.

15.30 - Italijanski fudbalski klub Inter navodno će pokušati da proda reprezentativca Srbije Adema Ljajića u zimskom prelaznom roku. Prema pisanju lista Korijere delo sport, trener Roberto Mančini i čelnici kluba nisu impresionirani načinom na koji Ljajić trenira od kako je poslednjeg dana letnjeg prelaznog roka došao iz Rome.

Ljajić (24) je za Inter odigrao samo dve utakmice. Intera će kao njegovu zamenu u predstojećem prelaznom roku pokušati da dovede 26-godišnjeg fudbalera Real Sosijedada Karlosa Velu.

Vela, 26-godišnji reprezentativac Meksika, ranije je igrao za Seltu i Arsenal, a ugovor sa Sosijedadom mu ističe na leto 2018.
Ako ne uspe da dovede Velu, mete Intera biće Sofijan Feguli iz Valensije i Karim Belarabi iz Bajer Leverkuzena.

15.00 - Ruska teniserka Svetlana Kuznjecova osvojila je Kup Kremlja u Moskvi, pošto je u finalu bila bolja od sunarodnice Anastasije Pavljučenkove.

Kuznjecova je dominantno došla do svog prvog trofeja na tom turniru, pobedom u dva seta (6:2, 6:1), za sat i 21 minut igre i tako sprečila Pavljučenkovu da odbrani titulu u Moskvi.

Svetlana Kuznjecova je osvojila svoju 15. VTA titulu u karijeri, prvu od jula prošle godine i trijumfa u Vašingtonu.

14.00 - Italijanska skijašica Federika Brinjone pobednica je trke veleslaloma u austrijskom Zeldenu, koja je vožena na startu jubilarne 50. sezone Svetskog kupa. Brinjone je bila vodeća i nakon prve vožnje, a do prve pobede u karijeri došla je u ukupnom vremenu od dva minuta, 24 sekunde i 27 stotinki.

Amerikanka Mikaela Šifrin bila je druga sa 85 stotinki zaostatka, dok je treće mesto zauzela Tina Vejrater iz Lihtenštajna sa zaostatkom od 1.25 sekundi.

Svetski kup nastavlja se u nedelju na stazi kraj Tirola, gde će se skajaši nadmetati takođe u veleslalomu.

13.00 - Srpski teniser Dušan Lajović uspešno je startovao u kvalifikacijama za glavni žreb ATP turnira u Bazelu, pošto je danas u prvom kolu pobedio Francuza Pola Anrija Matijea sa 7:6 (9:7), 6:3.

Lajović je postavljen za osmog nosioca u kvalfikacijama, a njegov naredni protivnik biće bolji iz meča Albert Ramos (SSpanija) - Ruben Bemelmans (Belgija).

Plasman u glavni žreb turnira u Švajcarskoj pokušaće da izbori i Filip Krajinović, koji se na startu sastaje sa Denisom Kudlom iz SAD.

Turnir u Bazelu počinje u ponedeljak i igra se za ukupan nagradni fond od 2,022,300 evra.

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво