Sportska budućnost Srbije - Anđela Janjušević, rukometašica

Ova Beograđanka s Voždovca započela je svoju sportsku karijeru polaskom u osnovnu školu Veselin Masleša i plesni klub Vračar. Do petog razreda osvojila je u plesu dve zlatne, četiri srebrne i jednu bronzanu medalju, a onda je upoznala novi sport - rukomet.

Da je to bio pravi izbor za levoruku devojčicu pokazali su prvi uspesi postignuti na školskim takmičenjima a zatim nastavljeni u rukometnom klubu Voždovac sa kojim je Anđela osvojila 13 zlatnih, tri srebrne i 12 bronzanih medalja. I na većini njih proglašavana za najbolju igračicu turnira.

2013. godine Anđela je bila članica kluba Milenijum, a prošlog leta se preselila u Kragujevac i postala deo šampionskog tima - RK Radnički.

Kao juniorska reprezentativka Srbije najveći uspeh ostvarila je 2012. godine - četvrto mesto na Prvenstvu sveta, a od 2014. postaje članica seniorske reprezentacije Srbije, aktuelnog vicešampiona sveta. Krajem godine Anđela Janjušević proglašena je za najbolju igračicu domaćeg prvenstva.

Autor emisije: Bojana Šumonja

Reditelj: Predrag Sinđelić

broj komentara 3 pošalji komentar
(utorak, 31. mar 2015, 17:05) - anonymous [neregistrovani]

vozdovac

u zrk vozdovcu ima i sa pedeset osvojenih medalja,prosek igracica 16god,pravi dragulji....

(utorak, 31. mar 2015, 16:55) - anonymous [neregistrovani]

jerkovic

ima jos dijamanata u zrk vozdovcu

(subota, 28. mar 2015, 10:16) - nikola anonymous [neregistrovani]

Gazela

Divan prilog o jos divnijoj devojci Andjeli. E, sada taj biser ide dalje na "brusenje" kod, zamislirte, Boskovica. Pa ljudi odgovorni za to, GDE CE VAM DUSA?