Читај ми!

Selektor Katara nateran da glasa za Ronalda?

Bačena senka na izbor najboljeg fudbalera sveta. Klarens Sedorf potvrdio da preuzima Milan. Nemanja Matić na pregledima u Londonu, očekuje se potpisivanje ugovora. "Zlatna lopta Ronaldu je zadovoljenje pravde", poručuje Florentino Perez. Jagodina počela pripreme, cilj je odbrana trofeja u Kupu. Riberiju nije jasno šta još treba da osvoji kako bi dobio Zlatnu loptu. Luis Garsija završio karijeru. CSKA bez Hajnsa protiv Partizana.

Sve vesti i zanimljivosti sveta sporta možete da pratite i na našim Fejsbuk i Tviter stranicama.

22.26 - Vaterpolo reprezentacija Mađarske savladala je u Šibeniku Hrvatsku boljim izvođenjem peteraca sa 8:7, dok je Crna Gora u Igalu bila bolja od Nemačke (13:10), u utakmicama trećeg kola Svetske lige. Svetski prvaci Mađari posle današnjeg uspeha na korak su od plasmana na završni turnir u Dubaiju, dok su Hrvati šanse sveli na minimum, pošto dalje ide samo pobednik grupe. Crna Gora je trećom uzastopnom pobedom učvrstila vođstvo u C grupi.

22.17 - Američka skijašica Mikaela Šifrin pobedila je u slalomu Svetskog kupa u austrijskom Flahau ispred Šveđanki Fride Hansdoter na drugom i Marije Pjetile-Holmner na trećem mestu. Šifrin je trku završila za jedan minut, 45 sekundi i 83 stotinke, što je za osam desetinki bilo bolje od drugoplasirane Hansdoter. Pjetile-Holmner je trku završila sa sekundu i 14 stotinki zaostatka za Amerikankom, dok se na četvrtom mestu našla Nemica Marija Hefl-Riš, koja je bila 1,4 sekunde iza Šifrinove.

21.23 - Selektor Katara bio je primoran da glasa za Kristijana Ronalda u izboru za najboljeg igrača u 2013. godini! Ronaldu je na ceremoniji u Cirihu dodeljena Zlatna lopta Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) i magazina "Frans fudbal", a trijumfovao je u konkurenciji  Mesija i Riberija. "Predsednik saveza rekao mi je da glasam za Ronalda kako bih pomogao da se popravi ugled predsednika FIFA Sepa Blatera i u znak zahvalnosti što je Katar dobio organizaciju prvenstva sveta 2022. godine", rekao je Fahad Al Zara. Time je bačena senka na izbor najboljeg fudbalera sveta, a nezadovoljstvo načinom glasanja izrazio je i Mišel Platini, čiji je favorit bio Riberi. Ranije su se u obzir uzimali trofeji koje su igrači osvojili, ali otkako je FIFA preuzela nagradu to se promenilo. Ukoliko se ovako nastavi sledeće godine nagradu će opet osvojiti Ronaldo ili Mesi, godinu kasnije Mesi ili Ronaldo", rekao je Platini.

19.55 - Rukometaši Mađarske i Islanda igrali su nerešeno 27:27, a bodove su podelili i Makedonija i Češka (24.24), u utakmicama drugog kola prvenstva Evrope u Danskoj. Nakon startnog poraza od Španaca Mađari su iznenadili Islanđane i osvojili značajan bod za nastavak takmičenja, dok su Makedonci i Česi remijem ostali u trci za drugi krug šampionata. Utakmice drugog kola C i D grupe na programu su u sredu, a Srbija od 18 sati u Arhusu igra protiv Rusije.

18.49 - Reprezentacija Srbije u hokeju na ledu zabeležila je prvu pobedu na šampionatu sveta u Španiji, pošto je savladala Australiju sa 3:2 (1:1,2:1,0:0) u trećem kolu Svetskog prvenstva za igrače uzrasta do 20 godina. "Orlovi" su bili mnogo bolji nego u prva dva kola šampionata. Srpski tim je bio konkretniji rival u ovom duelu, uputio je čak 41 šut ka golu protivnika, naspram 28 udaraca Australijanaca. Selekciju Srbije do pobede je sjajno vodio kapiten Andrej Cvik, koji je postigao dva pogotka, oba posle asistencija Siniše Pajića. Ovom pobedom reprezentacija Srbije se izjednačila sa "kengurima" na četvrtom mestu na tabeli sa tri boda. Sledeći meč, koji će najverovatnije biti odlučujući, Srbija igra u sredu protiv Islanda.

18.17 - Reprezentativac Nemačke srpskog porekla Marko Marin rekao je da bi više voleo da ostane nekoliko godina u Sevilji, nego da se vrati u CCelsi sa pozajmice. "Kako sada stoje stvari, trebalo bi da se vratim, ali vidim da se raspituju drugi klubovi. Sevilja želi da ostanem, ali to nije odluka koju mogu samo oni da donesu. I ja bih voleo da ostanem, jer mi se sviđa u Sevilji. Ipak, konačno reč je Čelsijeva", rekao je Marin.

17.27 - Vaterpolo reprezentacija Srbije napravila je veliki korak prema plasmanu na finalni turnir Svetske lige, pošto je danas u utakmici trećeg kola A grupe savladala Rusiju u Kazanju sa 12:8 (1:1, 6:2, 3:2, 2:3). Srbija, koja brani trofej, u prvom kolu bila je slobodna, dok je u drugom kola ubedljivo savladala Rumuniju sa 18:6. Finalni turnir Svetske lige održaće se od 15. do 21. juna u Dubaiju.

17.03 - Prema pisanju britanskog "Mirora", menadžer Mančester junajteda Dejvid Mojs ponudiće srpskom štoperu Nemanji Vidiću produžetak ugovora na još godinu dana.

16.54 - Klarens Sedorf potvrdio je da će postati trener italijanskog Milana. Sedorf je trenutno fudbaler brazilskog Botafoga, ali ova odluka znači da će završiti igračku karijeru. Holanđanin će na mestu šefa stručnog štaba Milana zameniti Masimilijana Alegrija koji je nedavno dobio otkaz zbog serije loših rezultata. "Došao sam da vam kažem da ću posle 22 godine završiti profesionalnu igračku karijeru. Ovo je teška odluka, ali sam zadovoljan onim što sam postigao do sada. Drago mi je što sam sa Botafogom uspeo da izborim plasman u Kup Libertadores. Ostavljam ekipu koja je bolja nego kad sam došao. Da, biću trener Milana", rekao je Sedorf na konferenciji za novinare u Rio de Žaneiru. Sedorf je sa upravom Milana dogovorio saradnju na dve i po godine, a već sutra će doputovati u Italiju kako bi gledao rosonere u duelu sa Specijom u nacionalnom kupu.

16.35 - Kapiten Mančester Junajteda Nemanja Vidić rekao je da ekipi predstoji ključan period posle kojeg će biti jasno kakve su šanse tima sa Old Traforda u Premijer ligi. "Moramo da pobeđujemo i sledećeg meseca ćemo tačno znati gde smo. Kraj januara i početak februara će pokazati kakve su nam šanse u Premijer ligi. U međuvremenu će se nastaviti i Liga šampiona. To je važan period za nas i želimo da ga prođemo uspešno", rekao je Vidić za magazin "Insajd Junajted". On je dodao da atmosfera u klubu mora da bude dobra, uprkos tome što od dolaska novog menadžera Dejvida Mojesa ekipa ne postiže očekivane rezultate. "Pokušavam da budem primer ostalima, kako u svlačionici tako i na terenu. Imamo sreće jer posedujemo mnogo igrača koji su iskusni i zreli ljudi, oni će pomoći timu da ostvari zacrtane ciljeve", poručio je Vidić.

16.17 - Rumunski fudbaler Adrijan Mutu raskinuo je ugovor sa ekipom Ajajčija. Mutu je u Ajačio došao 2012. i te godine na 26 utakimca postigao je 11 golova. Ove sezone odigrao je devet mečeva, ali nije uspeo da se upiše u listu strelaca. Kao moguća buduća destinacija nekadašnjeg napadača Čelsija, Juventusa, Parme i Fiorentine spominje se rumunski Petrolul. Pored Mutua, Ajačio je napustio i levi bek Stefan Popesku. Posle 20 odigranih utakmica klub sa Korzike nalazi se na poslednjem mestu na tabeli Lige 1 sa samo devet osvojenih bodova.

16.04 - Fudbaleri Jagodine okupljanjem na svom stadionu su počeli pripreme za prolećni deo sezone. Ekipa će do 25. januara trenirati u Jagodini, a onda odlazi u Antaliju gde će ostati 15 dana i odigrati osam kontrolnih utakmica. "Pripreme počinjemo sa velikim ambicijama, želimo konstantan uspon, dobre igre i dobre rezultate", rekao je Dodić novinarima na Gradskom stadionu. On je naveo da je jedan od ciljeva Jagodine u nastavku sezone odbrana trofeja u nacionalnom kupu. "Prelazni rok je tek počeo i rano je za podvlačenje crte. Nama je cilj da ekipa koja je prošle i pretprošle godine bila i najneiskusnija u ligi, postaje polako iskusnija i interesantnija na tržištu, što se sada pokazuje u ovom prelaznom roku. Naš cilj je spoj mladosti i iskustva i siguran sam da ćemo i posle ovog prelaznog roka imati respektabilnu ekipu, koja će moći da ostvari sve naše ambicije, uključujući i Ligu Evrope", istako je Dodić. Fudbalere su na početku priprema pozdravili direktor kluba Životije Jeremić i sekretar Slavko Gajin. Ekipa Jagodine prvi deo takmičenja u Superligi završila je na trećem mestu na tabeli sa 27 bodova.

15.56 - Fudbaler Mančester Sitija Serhio Aguero vratiće se na teren posle povrede i biće u timu za meč sa Blekburnom u FA kupu, saopštio je menadžer tog kluba Manuel Pelegrini. On je propustio osam utakmica jer se povredio na meču sa Arsenalom (6:3) kada je istegao list na desnoj nozi. "Serhio trenira normalno sa ekipom i biće na spisku za sutrašnji meč sa Blekburnom. On je veoma važan igrač za nas, ali to ne kažem samo zbog golova koje je postigao. Srećni smo što se vratio posle povrede", rekao je Pelegrini na konferenciji za medije. Aguero je ove sezone u svim takmičenjima postigao 19 golova na 20 utakmica i najbolji je strelac tima.

15.47 - Makedonski fudbaler Perica Stančevski potisao je ugovor sa Radom, koji od njega očekuje da pomogne igračkim i ljudskim kvalitetima. "Hvala Radu na ukazanom poverenju. Nadam se da ću ga opravdati. Verujem da tim može da ispuni cilj i opstane u ligi. Niko se ne bavi sportom da bi se predao. Imamo sve uslove i verujem da ćemo opstati", rekao je Stančevski novinarima na stadionu na Banjici. Trener Aleksandar Janković pojasnio je šta Rad očekuje od novog igrača. "Od Perice očekujemo dve stvari. Prva je da svojim fudbalskim znanjem i tehnikom doprinese igri ekipe, a drugo je da svojom ličnošću i karakterom pomogne našim mladim talentima da postanu igrači", rekao je Janković. Stančevski (28) je prošao omladinsku školu Partizana, a u karijeri je igrao za Hajduk sa Liona, Teleoptik, Bežaniju, Čukarički, Borac iz Banjaluke i Željeznicar iz Sarajeva. Iz Rada stiže i informacija da je potpisan ugovor sa fudbalskim klubom Žarkovo o poslovno-tehničkoj saradnji.

15.33 - Košarkaš Radničkog iz Kragujevca Dušan Mlađan rekao je da će njegov tim morati da pruži maksimum protiv nemačke Albe kako bi zabeležio prvu pobedu u "Last32" fazi Evrokupa. "Alba je, pre svega, kluba sa velikom istorijom. Mnogo su dobar tim, sa vrhunskim trenerom. Igraju jaku odbranu, u napadu imaju veliki talenat. Biće to jak meč za nas, sa velikim protivnikom. Moraćemo da damo maksimum da bismo došli do pobede. Imaju par dobrih stranaca sa velikim iskustvom u Evropi, pre svega mislim na Logana. To su vrhunski igrači, pa će i za publiku da bude lepo da ih vidi ovde", rekao je Mlađan za klupski sajt. Ekipa iz Berlina, koju sa klupe predvodi srpski trener Saša Obradović, nalazi se u odličnoj formi o čemu svedoči podatak da u poslednjih 11 utakmica ne znaju za poraz. Utakmica drugog kola Last 32 faze Radnički - Alba igra se u sredu u 20 sati u hali Jezero.

15.19 - Predsednik madridskog Reala Florentino Perez rekao je da je Kristijano Ronaldo apsolutno zasluženo dobio Zlatnu loptu. "Pravda je zadovoljena. Ronaldo je najbolji igrač na svetu, on daje svima primer. Navijači Reala su srećni i ovo je sjajan trenutak za sve nas u klubu. Čast je imati u timu igrača kakav je Ronaldo. Ne želim da preterujem, ali ova nagrada nije samo Zlatna lopta, već priznanje za najvećeg igrača današnjice koji predstavlja Real i sve nas. Nagrada je bitna za njega najviše zbog toga što prepoznaje njegove napore da dostigne vrh", rekao je Perez. Ronaldo je juče po drugi put u karijeri dobio Zlatnu loptu namenjenu najboljem igraču sveta, ispred Lionela Mesija i Franka Riberija. On je prošle godine postigao 69 golova u svim takmičenjim u dresu madridskog kluba, a bio je i najzaslužniji što se reprezentacija Portugalije plasirala na Svetsko prvenstvo u Brazilu.

15.06 - Dvostruki olimpijski šampion, britanski atletičar Mo Farah rekao je da će učestvovati na Londonskom maratonu u aprilu. "Očekujem da to bude jedna od mojih najtežih trka i pravo iskustvo", rekao je Farah, koji je na Olimpijskim igrama u Londonu osvojio zlatne medalje na 5.000 i 10.000 metara. Farah je 2013. godine istrčao samo prvu polovinu maratona, ali 13.aprila planira da istrči celu deonicu.

14.51 - Bivši fudbalski reprezentativac Španije Luis Garsija saopštio je da je završio profesionalnu igračku karijeru. "Odigrao sam mnogo sezona, bilo mi je sjajno i ostvario sam dečačke snove. Danas se povlačim iz profesionalnog fudbala, hvala svim klubovima za koje sam igrao", naveo je Garsija u saopštenju na svom sajtu. Garsija je karijeru počeo u Barseloni, ali je najveći uspeh doživeo u Liverpulu 2005. godine, kada je osvojio Ligu šampiona. On je još nosio dres madridskog Atletika, Valjadolida, Tenerifa, Santandera, Panatinaikosa, Pueble i Pumasa. Garsija je za selekciju Španije odigrao 20 utakmica i postigao četiri gola.

14.39 - Fudbalska reprezentacija Francuske igraće protiv Norveške, Paragvaja i Jamajke u okviru priprema za Svetsko prvenstvo u Brazilu. Francuska će protiv Norveške igrati 27. maja na stadionu "Francuska" u Parizu, protiv Paragvaja u Nici 1. juna i, konačno, protiv Jamajke 8. juna u Lilu, saopštio je fudbalski savez te zemlje. Reprezentacija Francuske se plasirala na Svetsko prvenstvo u Brazilu pošto je u revanš utakmici baraža pobedila Ukrajinu sa 3:2, a posle poraza od 2:0 u prvom meču. Na Mondijalu će nekadašnji svetski šampion igrati u Grupi E sa Švajcarskom, Ekvadorom i Hondurasom.

14.25 - Sedmostruki olimpijski šampion, Jamajčanin Jusein Bolt učetvovaće na atletskom mitingu u češkoj Ostravi 17. juna, saopštili su organizatori. Organizatori su naveli da Bolt tek treba da odluči da li će trčati na 100 ili na 200 metara. Bolt je ranije rekao da mu je u 2014. godini cilj da obori svetski rekord na 200 metara koji iznosi 19 sekundi i 19 stotinki. "Ostrava je brza staza kada je lepo vreme. Nadam se lepom vremenu i dobrim nastupima u 2014", rekao je Bolt.

14.11 - Bivši fudbaler "roso nera" i nekadašnji holandski reprezentativac Klarens Sedorf najverovatnije će biti postavljen za novog trenera fudbalskog kluba Milan, pošto je trenerska klupa trenutno prazna, nakon smene trenera Masima Alegrija posle šokantnog poraza od Sasuola (4:3). U Milanu očekuju da tridesetsedmogodišnji Holanđanin stigne u četvrtak. Milan se trenutno nalazi na 11. mestu u italijanskom prvenstvu. Klub će do imenovanja novog trenera voditi bivši prvotimac Mauro Tasoti.

13.39 - Fudbaler minhenskog Bajerna Frank Riberi rekao je da nije mogao mnogo toga bolje da uradi prošle godine kako bi osvojio Zlatnu loptu za najboljeg igrača sveta. Riberi je završio treći u tradicionalnom izboru Međunarodne fudbalske federacije i magazina "Frans fudbal" iza pobednika Kristijana Ronalda iz Reala i Lionela Mesija iz Barselone, iako je osvojio Bundesligu, nacionalni kup, Ligu šampiona, Superkup Evrope i Svetsko klupsko prvenstvo. "Šta sam mogao još da uradim posle toliko osvojenih trofeja. Nebitno je da li sam drugi ili treći. Nisam sebičan i ova nagrada nije moj cilj. Želim ponovo da osvojim sve sa Bajernom i budem prvak na Svetskom prvenstvu 2014. To je važno", rekao je Riberi za Bild. Sličnog mišljenja je i sportski direktor Bajerna Matijas Zamer, koji je istakao da je za njega Riberi na prvom mestu. "Glasanje je bilo demokratsko i moramo da priznamo rezultate, ali za nas je Riberi najbolji. Osvojio je sve, ali očigledno drugi odlučuju", rekao je Zamer.

13.15 - Povodom hapšenja prvog čoveka crno-belih Dragana Đurića, oglasilo se rukovodstvo kluba iz Humske uz poruku da ceo slučaj nema veze sa Partizanom.

13.05 -  Košarkaš moskovskog CSKA Karl Hajns propustiće predstojeću utakmicu TOP 16 faze Evrolige protiv Partizana zbog povrede skočnog zgloba, saopštio je ruski klub. Hajns se povredio u nedelju na meču regionalne VTB lige protiv Astane, koju su Moskovljani dobili u gostima sa 88:69. Američki internacionalac oštetio je ligamente desnog skočnog zgloba, a koliko će odsustvovati sa terena biće poznato posle dodatnih lekarskih pregleda. Hajns je ove sezone prosečno u Evroligi postizao 13,3 poena i 4,8 skoka. Utakmica trećeg kola F grupe Top 16 faze Evrolige Partizan - CSKA na programu je u petak od 20.45 sati u beogradskoj Areni.

11.00 - Fudbalski klub Partizan održaće u podne vanrednu konferenciju za novinare povodom privođenja predsednika Dragana Đurića. Novinarima će se obratiti članovi uprave predvođeni potpredsednikom Miletom Jovičićem koji bi u narednom periodu trebalo da vodi klub. "Svakako ćemo naći način da to prevaziđemo. Ne mogu da komentarišem to što se dešava sa Đurićem, jer se radi o poslovanju kompanije, a ne kluba. Uostalom, atmosfera u Partizanu je dobra. Sve ide svojim normalnim tokom, imali smo prozivku igrača i počeli smo pripreme za drugi deo sezone", rekao je juče Babić. Đuriću, koji je predsednik Partizana, ali i vlasnik kompanije Zekstra, u ponedeljak je nakon saslušanja u Tužilaštvu za organizovani kriminal određeno zadržavanje do 48 sati.

10.30 -  Fudbaler Benfike Nemanja Matić se nalazi na lekarskim pregledima u Londonu, posle kojih će potpisati ugovor sa Čelsijem, preneli su britanski mediji. Matić je od 2009. i 2011. godine bio igrač Čelsija, ali je za taj klub odigrao samo dve prvenstvene utakmice. Srpski reprezentativac je 2010. godine otišao na pozajmicu u Vitese, a u januaru 2011. godine je prešao u Benfiku, kao deo transfera Dejvida Luiza iz portugalskog u engleski klub. "Utakmica sa Portom bila je moja poslednja u dresu Benfike. Želim svima u klubu da se zahvalim, kao i navijačima. Proveo sam prelepe dve i po godine, uvek sam davao sve od sebe, ali došlo je vreme da odem. Želim da pređem u jaču ligu i klub kakav je Čelsi. Razumem napore Benfike da me zadrži, ali mislim da je pravo vreme za odlazak", rekao je Matić. Kako je preneo britanski Telegraf, Matić je na lekarskim pregledima u Londonu, a ako ih prođe, Čelsi će za njega platiti oko 22 miliona funti (26 miliona evra).

10.15  - Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić rekao je da je vraćanje školskog i univerzitetskog sporta na mesto koje zaslužuju na vrhu liste prioriteta, zbog čega je namenjeno duplo više novca nego prošle godine. "Prvi put posle dužeg vremena, ovo ministarstvo se izborilo za više novca za te namene. Za sportske aktivnosti učenika i studenata, koje doprinose i fizičkom i mentalnom zdravlju naše mlade populacije, namenjeno je 113 miliona dinara, što je skoro duplo više nego prošle godine", rekao je Udovičić. On je istakao da je za zdravlje nacije najvažnija briga o deci i mladima. Ministarstvo nastaviti sa projektom "Sport u škole" koji podrazumeva besplatne treninge za školsku decu. "Pokrenuli smo i inicijativu za vraćanje fizičkog vaspitanja na fakultete, kao i regionalnu saradnju u univerzitetskom sportu kroz univerzitetsku ligu u kojoj će se takmičiti studenti iz zemalja bivše Jugoslavije", zaključio je Udovičić.

09.45 - Najbolji fudbaler Liverpula Luis Suarez rekao je da ekipa sa Enfilda poseduje kvalitet potreban za plasman u Ligu šampiona, prvi posle pet godina. "Crveni" trenutno zauzimaju četvrto mesto na tabeli Premijer lige sa 42 boda, šest manje od vodećeg Arsenala. U dosadašnjem toku sezone Suarez je postigao 22 gola za Liverpul u šampionatu. "Igramo veoma dobro u ovom trenutku, imamo kvalitet za evropsku elitu. Ako nastavimo u sadašnjem ritmu, siguran sam da ćemo se naći u Ligi šampiona", rekao je Suarez. On je naveo da mu je drago što su navijači ove sezone veoma zadovoljni nastupima Liverpula, što nije bio čest slučaj prethodnih godina.

09.12 - Fudbaler Real Madrida Kristijano Ronaldo izjavio je da je njegov bivši saigrač iz Mančester junajteda Rio Ferdinand letos pokušao da ga ubedi da se vrati na Old Traford. "Tačno je da sam razgovarao s Rijom. Mi smo veliki prijatelji, mnogo godina smo igrali zajedno u Mančester junajtedu, a u Engleskoj smo čak bili i komšije. On je sjajan momak i pokušao je da me ubedi da promenim mišljenje. Razmišljao sam o Junajtedu...", rekao je Ronaldo i dodao: "Mančester junajted je u mom srcu. To je klub u kome sam igrao šest godina. Volim Junajted. Tamo imam mnogo prijatelja i želim im sve najbolje", dodao je dobitnik Zlatne lopte Fife za najboljeg igrača.

08.48 - Engleski fudbalski sudija Majk Džouns neće predstojećeg vikenda suditi utakmice u Premijer ligi. Džouns je sudio nedeljnu utakmicu između Njukasla i Mančester sitija, a mnoge njegove odluke bile su diskutabilne, . Siti je na Sent Džejms parku pobedio sa 2:0. Kod vođstva Sitija od 1:0, Džouns je poništio gol fudbalera Njukasla Šeika Tiotea zbog navodnog ofsajda, a zbog oštrog starta na igraču Sitija Samiru Nasriju, mogao je da isključi Mapou Janga Mbivu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се