Читај ми!

Šumaher u komi!

Bivši sedmostruki šampion Formule jedan Mihael Šumaher je u kritičnom stanju posle povrede koju je pretrpeo na skijanju na francuskim Alpima u Maribelu. Šumaher je helikopterom prebačen u bolnicu i nakon povrede bio je u svesnom stanju.

00.15 - Mihael Šumaher i dalje u kritičnom stanju, saopštila bolnica u Grenoblu, navodeći da se sledeći izveštaj o njegovom stanju očekuje u ponedeljak oko 11 sati. 

23.45 - Pozivajući se na neimenovane izvore, lokalni list Dafine Libere piše da se Šumaherovo stanje pogoršalo i da su povrede "opasne po život". Nekoliko francuskih medija javilo je da je Šumi imao i izliv krvi u mozak. U Grenobl je stigao i jedan od najboljih svetskih neurohirurga Žerar Sajan.

Sedmostruki svetski šampion Formule jedan Mihael Šumaher, koji je u nedelju doživeo udes na skijanju u Francuskoj, kada je glavom udario u stenu, pretrpeo je "ozbiljne povrede glave" i nalazi se u komi. 

Kako su preneli mediji, Šumaher (44) je povredio glavu u skijalištu Meribel u Francuskoj, kada je udario glavom o stenu, ali je nosio kacigu, koja je ublažila udarac.

Šumaher je u "kritičnom stanju", javili su nemački mediji. 

Jedan od najboljih vozača i istoriji Formule 1 je posle pada helikopterom prevezen u bolnicu u Grenoblu, gde je i dalje na pregledima.

U Grenobl je stigao i neurolog iz Pariza kako bi pregledao Šumahera, a ispred bolnice okupile su se desetine Šumaherovih obožavalaca da bi mu iskazale podršku.

Policija istražuje uzrok nesreće, a mediji su preneli da je Šumaher skijao van staze, sa 14-godišnjim sinom.

Šumaher je jedan od najboljih vozača u istoriji Formule jedan, osvojio je sedam šampionskih titula (1994, 1995, 2000, 2001, 2002, 2003 i 2004) i "drži" mnoge rekorde u tom sportu.

Prema zvaničnom sajtu Formule jedan, on je "statistički najbolji vozač u istoriji tog sporta".

 

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво