Predsednik OK Rusije podneo ostavku

Predsednik Olimpijskog komiteta Rusije Dmitrij Tjagačev podneo je ostavku, nekoliko dana nakon što je predsednik države Dmitrij Medvedev zatražio odgovornost nadležnih zbog loših rezultata na ZOI u Vankuveru.

"Ne znamo motiv za ovakvu njegovu odluku, ali pretpostavljamo da ima veze sa rezultatima ruskih sportista na Igrama u Vankuveru", rečeno je agenciji Interfaks u OK Rusije.

Rusija je na ZOI u Vankuveru osvojila ukupno 15 medalja, od kojih su samo tri bile zlatne. "Zbornaja komanda" zauzela je šesto mesto na tabeli osvajača medalja, što je jedan od njenih najgorih rezultata u istoriji.

"Odgovornost bi trebalo da snose oni koji su bili zaduženi za pripreme za Olimpijske igre. Koliko znam, jedan ili nekoliko funkcionera su bili zaduženi za pripreme. Oni bi morali da smognu snage i podnesu ostavke. Ako ne budu tako odlučili, mi ćemo im pomoći", rekao je Medvedev u izjavi ruskim medijima pre dva dana.

Pre početka olimpijskih igara zvanični OK Rusije najavljivali su da je cilj Rusije u Vankuveru osvajanje 30 medalja. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво