Ruski ministar sporta spreman da podnese ostavku

Ministar sporta Rusije Vitalij Mutko izjavio je da je spreman da podnese ostavku na tu funkciju zbog neuspeha reprezentacije na Zimskim olimpijskim igrama u Vankuveru, ali je dodao da nije siguran da će to biti od koristi za ruski sport.

"Ja ću savršeno mirno otići, ali da li će to biti od koristi za ruski sport ili ne, ne znam. Čini mi se da smo učinili sve što je moguće", rekao je Mutko novinarima po dolasku u Moskvu iz Vankuvera.

Rusi su u Vankuveru osvojili svega tri zlatne medalje i zauzeli 11. mesto u ukupnom broju osvojenih odličja. Predsednik Rusije Dmitrij Medvedev juče je pozvao sve činovnike odgovorne za neuspeh da podnesu ostavke, upozoravajući da će u suprotnom, biti smenjeni.

"Ako se misli da je stvar u meni, ja znam šta da učinim. Ovde nisu krivi ni konkretan čovek ni ljudi", rekao je Mutko, dodajući da je neophodno promeniti sistem razvoja sporta u Rusiji.

"Glavnog trenera (olimpijske) reprezentacije imenovaće država", kazao je Mutko.

Ruski mediji navode da je Medvedev pozivajući činovnike da podnesu ostavke, mislio upravo na Vitalija Mutka i predsednika Olimpijskog komiteta Rusije Leonida Tjagačova. Navodno im je za razmišljanje dato dve nedelje.

Mutko i Tjagačov su ljudi koje je "stvorio" premijer Rusije Vladimir Putin, ukazuje Nezavisima gazeta. Taj list piše da odluka Medvedeva govori o tome da je spreman da se bori sa delom Putinove elite, koja se dugo bezbedno osećala iza Putinovih leđa.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи