Gužva na ulicama Kardifa pred finale Lige šampiona

Ulice prestonice Velsa Kardifa pune su ljudi pred večerašnje finale Lige šampiona između fudbalera Real Madrida i Juventusa.

Desetine hiljada navijača nalazi se na ulicama Kardifa, koji je sa populacijom od oko 350.000 stanovnika najmanji grad domaćin finala Lige šampiona.

Mnogi navijači su zbog ograničenog smeštajnog kapaciteta u Kardifu morali da spavaju u obližnjim gradovima, uglavnom u Bristolu, zbog čega je velika gužva u vozovima koji stižu u glavni grad Velsa.

Utakmica će se zbog bezbednosti igrati pod zatvorenim krovom stadiona Milenijum, a navijači su počeli da ulaze na tribine i tri sata pre početka.

Navijači su pozdravljeni natpisom "dobrodošli" na video bimovima na stadionu, na engleskom, španskom i italijanskom jeziku.

Mediji navode da se ulaznice kod preprodavaca koštaju i do 1.500 evra, a policija je upozorila navijače da obrate pažnju da ne budu prevareni.

Posebnu pažnju privukao je čarter let koji iz Madrida prevozi članove porodica i prijatelje fudbalera Reala, a koji je kasnio u Kardif.

Kako je prenela agencija AP, bezbednosnih problema nema, a navijači oba kluba su pohvalili britansku policiju.

Navijači Reala koji nisu doputovali u Kardif imaće priliku da utakmicu gledaju na stadionu "Santjago Bernabeu" u Madridu, gde će biti prenos na velikom video bimu, a ulaznica košta 10 evra.

Utakmica će početi večeras u 20.45.

broj komentara 0 pošalji komentar