Читај ми!

Španija u finalu

Posle 120 minuta velike borbe, jedanaesterci odlučili prvog finalistu evropskog prvenstva. Španija imala više sreće i znanja i u nedelju će braniti titulu osvojenu pre četiri godine. Alveš u četvrtoj seriji pogodio prečku i tako postao tragičar u svojoj ekipi.

Posle epske borbe, 120 minuta igre i izvođenja jedanaesteraca, Španija se plasirala u finale Evropskog prvenstva u Ukrajini i Poljskoj i u nedelju će braniti titulu osvojenu pre četiri godine. Portugalci nisu bili slabiji rival, ali ih je penal lutrija koštala sna.

Izuzetno kvalitetan meč gledali smo tokom čitavih 120 minuta. Istina, ozbiljnih prilika nije bilo mnogo, ali smo uživali u majstorijama igrača obe ekipe. Selektori Paulo Bento i Visente del Boske očigledno su se opredelili za nešto zatvoreniju varijantu, pa teško bilo prići golovima na obe strane.

Ipak, Španija već u devetom minutu ima veliku priliku da dođe do vođstva. Negredo, koji se pomalo iznenađujuće našao u startnoj postavi, odlično je asistirao Arbeloi, ali je desni bek „furije" iz povoljne situacije šutirao preko gola.

Portugal je u većem delu prvog poluvremena odlično parirao Španiji, čak i kada je posed lopte u pitanju. Ugo Almeida zamenio je u startnoj postavi povređenog Poštigu i vodio veliku borbu sa štoperima Španije, Ramosom i Pikeom.

Polupriliku da se upiše u listu strelaca u prvom delu propustio je i Kristijano Ronaldo, koji je iskoristio jednu izgubljenu loptu španske odbrane, ali je šutirao pored gola timskog kolege Ikera Kasiljasa.

Drugi deo pripao je Portugalcima. Iako ponovo bez izglednijih prilika, izabranici Paula Benta imali su opasnije napade. Španci dolaze do daha kada je Fabregas zamenio Negreda, ali golova nije bilo.

Kristijano Ronaldo pokušao je u nekoliko navrata iz slobodnih udaraca, ali nijedan šut nije bio dovoljno precizan da bi završio u golu Španije. Ipak, jedan od najboljih fudbalera na svetu imao je veliku priliku da donese pobedu svom timu u regularnom delu, ali je u samom finiša meča uspeo da upropasti sjajan kontranapad svoje ekipe.

Produžeci su doneli bolju igru Španije. Bolje reći, izgledalo je kao da se Portugalci čuvaju za penale, dok je „furija" želela da izbegne penal lutriju. Takva igra jednih i drugih donela je jednu priliku. Andres Inijesta mogao je da se proslavi, ali je Rui Patrisio odlično intervenisao i odne meč do jedanaesteraca.

Veliki pritisak bio je na igračima obe ekipe. Veliki umor, ali i bolja koncentracija morali su da oduče pobednika. Neko je morao da završi takmičenje pre finala, dok će drugi mirnio čekati sutrašnji meč između Italije i Nemačke.

Rui Patrisio i Iker Kasiljas odbranili udarce u prvoj seriji Alonsu, odnosno Mutinju. Inijesta postiže prvi pogodak, a potom i Pepe. Pike je uspešan u trećoj seriji, kao i Nani. Ramos donosi novu prednost "furiji", a Alveš postaje tragičar i pogađa prečku.

Sesk Fabregas prilazi lopti u poslednjoj seriji za Španiju. Fudbaler Barselone je siguran, lopta se od stative odbija u gol Ruija Patrisija, ai Španija je u finalu Evropskog prvenstva u Ukrajini i Poljskoj.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво