Читај ми!

Slavljenik doneo polufinale

Španija - Francuska 2:0 . U svom stotom nastupu za Španiju, Ćabi Alonso, sa dva gola, doneo pobedu "furiji" i plasman u polufinale Evropskog prvenstva. Drugi gol postignut sa bele tačke u samom finišu meča. Francuzi vrlo neubedljivi, Španci gotovo sa pola snage stigli do trijumfa.

Možda nisu blistali, ali su se sasvim zasluženo plasirali u polufinale. Španije je prvi put u istioriji savladala Francusku na evropskim prvenstvima, a junak „furije" bio je slavljenik Ćabi Alonso.

Fudbaler madridskog Reala odigrao je u Donjecku stoti meč za nacionalni tim i, ispostavilo se, na najbolji način proslavio jubilej. Po jedan gol u oba poluvremena, drugi sa bele tačke, bili su više nego dovoljni da se savlada bleda i neubedljiva Francuska.

Španija će tako u polufinalu, na istom mestu na Donbas areni, igrati protiv selekcije Portugala i pokušati da se kao i pre četiri godine plasira u veliko finale.

Meč između Španije i Francuske doneo nam je mnogo manje nego što smo očekivali. Verovatno je za to kriva francuska ekipa, koja je, posle poraza od Švedske, prikazala još jednu bledu partiju, a tako ne može da se pobedi evropski i svetski prvak.

Ponovo je Visente Del Boske izveo tim u kojem nije bilo standardnog napadača. Mesto Fernanda Toresa zauzeo je Sesk Fabregas, a čini se da je u takvoj formaciji najofanzivniji bio David Silva.

Sa druge strane, Košćelni je u prvoj postavi zamenio kažnjenog Filipa Meksesa, dok je Nasri, posle nezvanično potvrđenih svađa u taboru „petlova", ostao na klupi.

Već u prvom delu videlo se da je Španija kvalitetniji rival i što je mnogo bitnije ekipa koja zna šta želi i kako do toga da dođe. Čavi i Inijesta ponovo su fenomenalno dirigovali sredinom terena, dok odbrana nije imala težak posao da zaustavi Karima Benzemu, jedinog napadača u postavi „trikolora".

Prvi gol na meču viđen je u 19. minutu. Sjajno je po levoj strani prošao Đordi Alba, prošao pored nespretnog Reveljera i odlično na drugoj strani primetio usamljenog Ćabija Alonsa, koji rutinski uspeva da savlada golmana Lorisa.

Francuzi su pokušali da krenu ofanzivnije. Ipak, osim dva pokušaja iz slobodnih udaraca, od koji je udarac kabaja bio ozbiljniji, „trikolori" ništa značajno nisu postigli na polovini rivala.

Drugo poluvreme donelo je dosta ofanzivniju igra Francuza. Napadi koje je predvodio Frank Riberi delovali su prilično bezidejno, ali su „trikolori" uspeli da stvore jednu kakvu-takvu šansu, koju je propustio Debuši, šutirajući glavom preko gola Kasiljasa.

Španci su se zatvorili, nismo mnogo videli od uobičajene pas-igre, pa su Francuzi u jednom dobrom delu drugog poluvremena držali više loptu u svom posedu. Međutim, takva igra nije donela ni ozbiljniju priliku za gol, a kamoli rezultat.

Igrao se već 90. minut meča, kada je Italijan Nikola Ricoli dosudio penal za Španiju. U duelu su bili žordi Alba i Antoan Reveljer, a sudija je, možda i prestrogo, procenio da je levi bek „furije" fauliran. Siguran izvođač najstrože kazne bio je Ćabi Alonso, koji je tako postavio konačan rezultat meča.

Španija je igrala koliko joj je bilo dovoljno i bez previše napora stigla do polufinala. Francuzi se vraćaju kući nezadovoljni, ali sa malom utehom da su na prvenstvu izdržali duže nego na nekoliko prethodnih velikih takmičenja.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво