"Jedino Španiji ne možemo ništa"

Andrea Pirlo, u intervjuu za "Gazetu delo Sport", otvorio je srce po prvi put po okončanju Evropskog prvenstva. Pirlo je izjavio da je zadovoljan izdanjem svoje reprezentacije u Poljskoj i Ukrajini kao i da je srećan što će Prandeli ostati selektor "azura". Pirlo je posebno pohvalno govorio o Španiji, "jedinoj ekipi kojoj Italija nije dorasla".

Vezista Juventusa Andrea Pirlo izjavio je da je Španija jedina ekipa kojoj Italija ne može da parira.

Ekipa Ćezare Prandelija poražena je u velikom finalu Evropskog prvenstva rezultatom 4:0, dok su u grupnoj fazi remizirali 1:1.

Pirlo je izjavio da je zadovoljan izdanjem svoje ekipe u Poljskoj i Ukrajini, ali i da ostaje žal zbog poraza od „furije".

"Španija je verovatno jedina ekipa sa kojom nismo u stanju da izađemo na kraj. Njihov protok lopte i tranzicija iz odbrane u napad su neprevaziđeni", rekao je Pirlo za „Gazetu delo Sport".

„Do finala smo bili odlični, ali onda smo poklekli".

Sebe, i svoj doprinos, nije želeo da ističe u prvi plan.

„Moja uloga na turniru? Ne želi mda pričam o tome. Kada izgubimo, ceo tim je izgubio. Nema svrhe govoriti o individualcima u takvoj situaciji", istakao je Pirlo.

Đorđo Kjelini i Tijago Mota su dvojica fudbalera koji su se povredili u kijevskom finalu, a fudbaler rođen u Brazilu je prilikom napuštanja terena zbog povrede zadnje lože svoj tim ostavio sa desetoricom igrača na terenu. Prandeli je prethodno već izvršio tri izmene.

"Pored svega, u finalu nismo imali ni sreće. Premor je bio očigledan, propustili smo i neke prilike, a tu je i činjenica da smo pola sata igrali sa igračem manje", izjavio je Pirlo.

Ovaj 33-fudbaler nije zaboravio da naglasi svoje zadovoljstvo činjenicom da će Ćezare Prandeli i u narednom periodu sa klupe predvoditi „azure".

„Jedino je fer da nastavi gde je stao. Jako sam radostan zbog toga. Njegov rad daje rezultate, i to svi vide", zaključio je Pirlo.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се