Pronađeni Kamerunci

Petorica od ukupno sedam kamerunskih sportista koji su netragom nestali iz olimpijskog sela prošle sedmice, nalaze se u Britaniji. Oni ne žele da se vrate u Kamerun, jer su im, navodno, pretili zvaničnici nacionalnog Olimpijskog komiteta, a i žele da nastave da se bave sportom.

Petorica kamerunskih boksera rekli su Bi-Bi-Siju da žele da ostanu u Britaniji kako bi nastavili karijere, ali i zbog činjenice da su im tokom Igara pretili najviši zvaničnici kamerunskog Olimpijskog komiteta.

"Želimo da ostanemo ovde... Ne što ne volimo svoju zemlju, već što želimo da treniramo sport koji volimo... Ne možemo da se vratimo u Kamerun. Ako se vratimo, vrata svih sala će nam biti zatvorena", rekao je Tomas Esomba.

Osim Esombe, kamerunskim olimpijskim zvaničnicima utekli su Kristijan Donfak, Abdon Mevoli. Blase Meduo i Serž Amborno.

Još uvek niko ne zna gde su plivač Pol Ekane Einge i fudbalerka Drusila Ngako.

Odbegli bokseri su naveli da su im zvaničnici Olimpijskog komiteta isplaćivali samo pola dnevnica, a jednom od boraca, posle izgubljenog meča, pokušali su da uzmu pasoš.

Šef kamerunske delegacije na Igrama David Odžong tvrdi da bokseri lažu.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво