Kinezi Srbe vole zbog nesebične košarke

Prvenstvo sveta koje se održava u Kini pored ubedljivih partija koje prikazuju košarkaši Srbije obeležio je i prijem na koji su srpski igrači naišli kod kineske publike. Glavna zvezda među domaćom publikom je Nikola Jokić, ali ima i onih koji srpsku košarku prate od ranije, a koji su je zavoleli zbog nesebičnog načina igre.

Žarko i Nebojša su Srbi koji žive u Australiji, a koji su došli u Kinu da bodre našu reprezentaciju na SP. Čen i Pjao su iz kineskog Tajnđina došli prvo u Fošan, a potom i u Vuhan sa istim ciljem.

Odseli su u istom hotelu, brzo se sprijateljili, družili se tokom dana i utakmice u hali posmatrali zajedno.

”Nosili su srpske majice i bilo nam je zanimljivo. Verovatno su čekali i tražili naše igrače pa smo se tako u holu hotela i upoznali”, kaže Željko. 

”Oni su veoma dobri i pristojni momci. Razlog zašto volimo srpsku košarku je i to što uvek imamo dobru komunikaciju sa Srbima”, nadovezuje se Čen.

Pjao je srpsku košarku zavoleo jer se neguje nesebičan stil, deli se lopta.

Omiljeni igrač?

”Teodosić, Miloš Teodosić. I Bjelica. A ona voli Bogdanovića”, kaže momak iz Kine.

Ovaj par je dva puta već bio u Srbiji i ima vrlo pozitivno iskustvo.

”Da, posetili smo Beograd, Novi Sad, Suboticu... Ima puno lepih stvari, zamkova. A Srbi su vrlo prijatni, entuzijasti i predusretljivi”, kaže Čen.

Srbi iz Melburna poručuju da su im bili zaista dobri domaćini i da bi voleli da im uzvrate gostoprimstvo.

”Oni znaju više o našoj košarci nego prijatelj moj i ja. Dobro, ne baš bukvalno ali blizu, i to ne samo o košarci već i o Srbiji generalno.”

”Vodili su nas okolo, pokazali grad, vodili u muzej i na ručak. Bili su veoma prijatni”, nadovezuje se Nebojša.

”Posle Vuhana idemo u Peking, na finale!” za kraj poručuje Pjao a svi ostali odobravaju pre nego što su ušli u dvoranu da podrže Jokića i ostatak srpskog tima.

broj komentara 1 pošalji komentar
(subota, 07. sep 2019, 03:29) - anonymous [neregistrovani]

Svi mi, kao i nasi prijatelji stranci, mozemo biti "Ambasadori" Srbije

Uvek treba stvarati prijateljstva sa ljudima sirom sveta. Ako vas ljudi zavole kao Srbina, volece i Srbiju i druge Srbe. Svi ce od toga imati pozitivna iskustva i visestruku korist u zivotu.
Pozdrav iz CCCCanade.