Читај ми!

Tomašević: Idealna grupa za dalji plasman na prvenstvu

Velikan srpske košarke Dejan Tomašević, gostujući u Jutarnjem dnevniku RTS-a, istakao da nismo mogli dobiti bolju grupu na Evropskom prvenstvu i da očekuje siguran plasman našeg tima u završnicu takmičenja. Posebno je zahvalio RTS-u na direktnim prenosima mečeva, konstatujući da su gledaoci sigurno prezadovoljni zbog toga.

Muška košarkaška reprezentacija Srbije startuje utakmicom protiv Holandije u Pragu, a Dejan Tomašević je konstatovao da će to biti odličan uvodni meč za našu selekciju.

"Mislim da nismo mogli da poželimo bolju ekipu na početku prvenstva. Pogotovo što smo imali dva teška meča u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo i zbog činjenice da neki igrači još nisu u maksimalno dobroj formi", konstatovao je Tomašević.

Srbija je u grupi D u kojoj su još Izrael, Finska, Poljska i Češka, a naš proslavljeni košarkaš je konstatovao da je ta grupa dobra motivacija za prolazak u nokaut fazu ali da naš tim treba, svakako, da bude vrlo oprezan u pristupu rivalima.

"Imamo dobru grupu, ne suviše tešku, da kroz ove uvodne utakmice dođemo u dobru formu za ono najbitnije. Naravno, ne smemo nijednu od ekipa da potcenimo. Recimo, Finska je prva reprezentacija koja se plasirala na Svetsko prvenstvo. I oni poput Holanđana imaju tim koji već dugo igra zajedno. To je ono što našoj reprezentaciji nedostaje, ta minutaža, tako da je dobro da se naš tim uigra kroz ove uvodne utakmice", konstatovao je Tomašević.

Istakao je da je prijatno iznenađen što su sve jučerašnje utakmice prenošene na RTS-u i siguran je da su svi gledaoci prezadovoljni tom činjenicom, a onda je prokomentarisao te mečeve.

"Imamo reprezentaciju punu iskusnih igrača koji znaju da igraju velike mečeve. Predvođeni su iskusnim selektorom kakav je Pešić koji zna kako se osvajaju zlatne medalje. I verujem da ćemo dobiti dobre vesti prvo iz Češke, akasnije i iz Berlina. Ali da ne opterećujemo momke previše, da se koncentrišemo na ovu prvu utakmicu protiv Holandije, a onda ćemo videti.", konstatovao je Dejan Tomašević. 

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се