Читај ми!

Skariolo pred svoje šesto finale: Moramo da budemo pametni i igramo sa našim ograničenim resursima

Selektor Španije Serđo Skariolo prihvatio je status autsajdera u finalnoj utakmici Evropskog prvenstva protiv Francuske i istakao da euforija može samo da našteti njegovom timu.

Serđo Skariolo kaže pred finale Evropskog prvenstva da Španija još jednom ne izlazi na teren kao favorit na papiru, ali da su do sada na turniru uspevali da se nose i pobeđuju jače od sebe.

"Moramo da budemo veoma inteligentni, da igramo sa našim ograničenim resursima. Moramo da budemo pametni i svedemo igru do nivoa na kojem možemo da se takmičimo. Mislim da nam ne odgovara da igramo prsa u prsa protiv rivala sa ogromnim atletskim i tehničkim talentom", rekao je Skariolo.

Ističe da Francuska ima grupu igrača koja već dugo igra zajedno, sa mnogo iskustva i sa igračima iz NBA lige i Evrolige.

"Moramo da pripremimo efikasan plan igre i da pripremimo različite varijante plana jer uvek postoji nešto što ne funkcioniše. Najkomplikovaniji zadatak ponovo leži na igračima koji moraju da budu veoma pametni i da se ne razbiju o odbrambeni zid sa Rudijem Goberom na čelu", objasnio je Skariolo.

Skariolu će finale protiv Francuske biti šesto u kojem vodi reprezentaciju Španije na velikim takmičenjima. U prethodnih pet, Italijan je izgubio samo jedno i to na Olimpijskim igrama 2012. godine protiv SAD, kada su Amerikance predvodile NBA zvezde Kris Pol, Kobi Brajant, Džejms Harden, Lebron Džejms, Karmelo Entoni, Rasel Vestbruk...

субота, 21. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи