Читај ми!

Dragić: Vratio sam se zbog Nesterovića, brata i Dončića

Košarkaš Čikago Bulsa i slovenačke reprezentacije Goran Dragić izjavio je da se u nacionalni tim vratio na nagovor brata Zorana, zvezde Dalasa Luke Dončića i nekadašnjeg asa Radoslava Raše Nesterovića.

Goran Dragić se posle duže pauze vrlo uspešno vratio u sastav nacionalnog tima u duelu sa selekcijom Turske, a posle meča je prokomentarisao svoj povratak u nacionalni tim.

"Neverovatan je osećaj. Naravno stariji sam sada, imam 36 godina. Osećao sam se svežije pre pet godina ali i dalje uživam u košarci. Mnogo je razloga što sam se vratio. Prvo Rašo Nesterović, on mi je porodica, on je kum mojoj ćerki. Zoran je takođe razlog, Luka koji je bio važan u mojoj odluci. Zoran mi je posebno uvek govorio o povratku", izjavio je Dragić posle prijateljskog meča protiv Turske u Istanbulu, a preneli su slovenački mediji.

Slovenija je savladala Tursku sa 104:103 posle produžetka, a trojku za pobedu postigao je upravo Goran Dragić, koji je meč završio sa 28 poena.

"Bilo je uspona i padova. Čestitam Turskoj jer imaju sjajan tim. Igraće odlično na Evrobasketu. Biće ovo jedan od najtežih Evrobasketa ikada. Mnogi igrači dolaze na ovaj turnir, ima mnogo dobrih ekipa. Kao što znate, mi volimo nademtanje i to je dobra stvar", istakao je Dragić.

Naredni rival Slovenije biće reprezentacija Srbije, a prijateljski duel dve selekcije na programu je u sredu, 17. avgusta (20.15) u ljubljanskoj dvorani Stožice.

Biće to repriza finala prošlog Evropskog prvenstva u kom je Slovenija savladala Srbiju sa 93:85.

Najkorisniji igrač kontinentalnog šampionata 2017. godine bio je Goran Dragić, a u finalu protiv Srbije postigao je 35 poena.

Na predstojećem Evrobasketu (od 1. do 18. septembra) branilac trofeja Slovenija nastupaće u B grupi u Kelnu sa domaćinom Nemačkom, BiH, Mađarskom, Litvanijom i Francuskom.

Košarkaši Srbije takmičiće se u D grupi u Pragu sa domaćinom Češkom, Poljskom, Finskom, Izraelom i Holandijom.

уторак, 16. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво