Čitaj mi!

Bosna i Hercegovina

Na krilima uspeha kadetske reprezentacije, ali i bez najboljih igrača, Bosna i Hercegovina odlazi na kontinentalni šampionat. Naše komšije su bez značajnijeg uspeha u istoriji takmičenja, teško da će ove godine stvari biti drugačije.

Prva zvezda "zmajeva" na Evropskom prvenstvu biće svakako selektor Duško Ivanović. Višestruki klupski šampion Evrope ipak imaće težak zadatak da od igrača koji su mu na raspolaganju napravi tim koji je kadar za visoke domete.

U timu nema prve zvezde i godinama najboljeg igrača Bosne - Mirze Teletovića. U ekipi nisu ni Jusuf Nurkić ni Nihad Đedović, pa je teško očekivati da Nemanja Gordić i Elmedin Kikanović uopte prođu među 16 najboljih na turniru.

Nedavno je kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine osvojila istorijsko zlato na šampionatu Evrope, ali teško da će ta injekcija pomoći seniorskom timu.

Ipak, BiH će se boriti u grupi A za plasman u osminu finala sa Izraelom, Finskom i Poljskom, dok se čini da je mesto među 16 najboljih već rezervisano za Francusku i Rusiju.

Sastav:

Edin Bavčić
Nedim Buza
Nemanja Gordić
Elmedin Kikanović
Milan Milošević
Muhamed Pašalić
Dalibor Peršić
Gregori Renfro
Andrija Stipanović
Marko Šutalo
Miroslav Todić
Adin Vrabac

Selektor: Duško Ivanović

broj komentara 0 pošalji komentar
div id="adoceanrsvdcfhklggd">