Čitaj mi!

Košarkaši Srbije na prijemu kod premijera Vučića

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je košarkaškoj reprezentaciji Srbije, treneru Aleksandru Đorđeviću, predsedniku Košarkaškog saveza Draganu Đilasu i svim članovima nacionalnog tima i čestitao na osvajanju četvrtog mesta na Evrobasketu.

"Ovi igrači su pokazali veliko srce, i ja sam zadovoljan što mogu da im čestitam na izvanrednom četvrtom mestu u Evropi. Siguran sam da oni mogu i bolje, čemu se mi nadamo, a besmisleno bi bilo da očekujemo – po malo čemu smo u Evropi četvrti", rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.

On se našalio rekavši da je predsednik KSS-a Đilas "veoma nesrećan" zbog toga što nije mogao da iz Francuske viče premijeru da "spremi pare", dodavši da će Srbija naći dovoljno novca da ispuni svoje obaveze prema košarkašima i svim drugim sportistima.

Vučić je ocenio da su košarkaši "osvetlali obraz" Srbije i pokazali da se reprezentacija "lavovski bori, izgara na terenu", a to je "ono što ljudi najviše cene".

Selektor državnog tima Aleksandar Đorđević istakao je da mu je čast što je drugo leto zaredom sa ovim momcima i najavio da će se reprezentacija za dve godine vratiti sa zlatnom medaljom sa evropskog prvenstva.

"Hvala vam na podršci, pohvalama i kritikama. Na nama je da opravdamo očekivanja, ovog leta nismo uspeli, ali budite sigurni da ćemo se za dve godine vratiti sa zlatom", kazao je Đorđević.

Kapiten Miloš Teodosić poklonio je premijeru Vučiću loptu sa potpisima reprezentativaca.

"Izostala je medalja, drago nam je što cenite šta radimo za Srbiju. Ovo nam daje energiju i dodatni motiv da nastavimo da radimo", rekao Teodosić.

Predsednik KSS-a Đilas zahvalio je Vladi Srbije na podršci, posebno zbog želje da Beograd bude domaćin kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre.

"Teško je naći sredstva, predsednik Vlade je obećao da će nastojati da obezbedi novac kako bismo se kandidovali za domaćina kvalifikacionog turnira. Učinićemo sve da momcima omogućimo da se za Igre u Riju bore u svojoj zemlji", zaključio je Đilas.

broj komentara 3 pošalji komentar
(utorak, 22. sep 2015, 18:31) - Marijo [neregistrovani]

Bravo to treba

Bravo od strane Drzave ,, i lepo da motivisu decu.. jel ohni su nasa buducnost !! hvala na Basket Team i ako je mogla biti medalija ali ok super ste !!

(ponedeljak, 21. sep 2015, 19:35) - anonymous [neregistrovani]

Ni Norveska...

... nije u EU

(ponedeljak, 21. sep 2015, 19:17) - anonymous [neregistrovani]

Veliki uspeh.

Veliki uspeh 4.mesto.Cim ih premijer prima.A sta je alternativa.Da budemo prvi u evropi.Jedini van EU a da budemo prvi i to u kosarci.E to se vec nije smelo dogoditi.To bi bio ve;liki neuspeh za EU.A mi hocemo u EU i sve cinimo da ne narusimo harmoniju EU.Znam.Znam itd itd.