Čitaj mi!

San Emeterio: Mnogo smo propatili za ovaj trofej

Španski košarkaš Fernando San Emeterio rekao je da je njegova ekipa mnogo "propatila" da bi osvojila svoju treću titulu evropskog prvaka na poslednja četiri kontinentalna šampionata, ali da je i zbog toga trofej slađi.

Španija je u grupi izgubila od Srbije i Italije, a dugo se mučila protiv Nemačke. Protiv Francuske u polufinalu je igrala produžetak, ali je bez ikakvih problema pobedila Litvaniju sa 80:63.

"Znali smo ako prođemo te početne probleme da ćemo imati sve što nam treba da pobeđujemo dalje. Bilo je teško, mnogo smo propatili, ali je ovako trofej slađi", rekao je San Emeterio.

"Igrali smo stvarno jako od početka turnira. Mnogo smo propatili da bismo dobijali utakmice, a u finalu smo igrali izuzetno u prvoj četvrtini. Tada smo stekli 10 poena prednosti i znali smo kako da pobedimo sa tolikim vođstvom. Večeras smo dobili lakše nego druge utakmice", rekao je San Emeterio.

Španiji je ovo treći trofej u poslednjih šest godina, odnosno četiri Evropska prvenstva.

"To je realnost i jako smo srećni zbog toga. Igrali smo sve sa istom ambicijom. Pau (Gasol) je fantastičan, mnogo nam je pomogao. Tražili smo ga da nam pomogne i on je odgovorio", rekao jePogledali smo u njega i on nam je odgovorio", rekao je on.

Najbolji igrač Litvanije i član prve petorke šampionata Jonas Valančijunas ocenio je da je njegovu ekipu porazila odbrana Španije.

"Igrali su sjajno, imali su mnogo energije, trčali su po celom terenu. Odigrali su sjajnu odbranu, koja nas je 'ubila', a ne napad. Nisam zadovoljan srebrnom medaljom, jer posle ovakvog poraza ne možeš biti zadovoljan, ali čekaju nas Olimpijske igre. Moramo da osvežimo tim i um i sledeće godine odemo u Rio", rekao je Valančijunas.

 

broj komentara 0 pošalji komentar
div id="adoceanrsvdcfhklggd">