Čitaj mi!

Megvajerov otac povređen u neredima na Vembliju

Defanzivac Engleske Hari Mekgvajer otkrio je da je njegov otac povređen u, kako je okarakterisao, stampedu navijača na Vembliju uoči finala Evropskog prvenstva.

On ima povrede rebara nakon što je pao pod masu koja se nekontrolisano kretala. Imao je problema da dođe do daha u tim trenucima.

Engleska policija je objavila da je 19 njenih pripadnika povređeno, dok je 86 osoba, od čega 53 na samom stadionu, uhapšeno.

Uefa je otvorila istragu zbog sukoba i nereda uoči utakmice, kao i zbog velikog broja navijača koji je nasilno i bez karte ušao na stadion.

"Razgovarao sam sa svojim ocem, kaže da je bio jako uplašen. Niko ne treba da prolazi kroz tako nešto, posebno ne na fudbalskoj utakmici", rekao je Megvajer engleskim medijima.

Engleska fudbalska federacija je istakla da će pokrneuti detaljnu istragu u vezi sa incidentima i osudila je ponašanje navijača na njihovom putu ka stadionu.

Procenjuje se da je najmanje 5.000 navijača ušlo na stadion bez karte. Navodi se da su navijači ulazili direktno iza navijača sa kartama, odnosno da su probijali barijere na ulazima predviđenim za navijače sa posebnim potrebama.

Megvajerov slučaj nije usamljen. Članovi porodice i prijatelji fudbalera Italije, uključujući i Žoržinjovu suprugu, bili su prisiljeni da se premeštaju sa svojim mesta, a navodi se i da su članovi porodica nekoliko članova engleskog tima trpeli uvrede od navijača koji su, mimo prava, ušli na stadion.