Čitaj mi!

Finale Evropskog prvenstva praćeno i u Beogradu

Po ugledu na najveće svetske gradove, i u Beogradu je održano grupno gledanje finala Evropskog šampionata, koje je organizovala kompanija Hajneken u Tržnom Centru Galerija u Beogradu na vodi.

Trener crno-belih Aleksandar Stanojević mišljenja je da su Italija i Engleska pokazale najviše na ovom prvenstvu, i da su zasluženo igrali finale. 

"Mislim da su selekcije Italije i Engleske zasluženo igrale u finalu. Mislim da su najviše pokazale u ovom periodu. Ostao je taj trend visokog presinga pojedinih ekipa. Italijani su napravili neki novi trend igara kao u njihovom nacionalno prvenstvu", rekao je Aleksandar Stanojević, trener FK Partizan.

Mnogo kontroverze izazvala je i činjenica da je turnir prvi put odigran u 11 zemalja. 

"Više sam lično očekivao od Belgijanaca, koji su pre sedam godina napravili velike rezove u svom fudbalu i slovili su za velike favorite, baš kao i Francuzi, koje smo svi videli u završnici šampionata", istakao je Ivica Kralj, nekadašnji reprezentativac Jugoslavije. 

Oba polufinala i finale odigran su u Engleskoj, na Vembliju.


"Italija i Engleska su mnogo utakmica odigrale kod kuće. Englezi su pet mečeva igrali u svojoj domovini, samo jedan susret odigrali su u Italiji, na Olimpiku u Rumu. I Italijani su igrali čitavu grupnu fazu kod kuće. Mislim da im je to mnogo pomoglo da se oporave i pripreme za naredne mečeve", naglasio je Ljubinko Drulović, fudbalski trener.

Naredni Evropski šampionat u fudbalu igraće se 2024. godine u Nemačkoj.