Čitaj mi!

Brazilija, moderna prestonica

Kao najmoderniji grad u Brazilu, izgrađen da bude prestonica države, Brazilija se ponosi Uneskovim statusom svetskog nasleđa. Nacionalni stadion "Mane Garinča" je drugi najveći u Brazilu i na njemu će se odigrati meč za treće mesto na Mundijalu.

Brazilija je prestonica i jedan od najmodernijih gradova u Brazilu, što i nije neko čudo kada se ima u vidu činjenica da je osnovana 1960. godine, u nastojanjima brazilske vlade da se otrgnu od kolonijalizma i pokažu svetu novo lice.

U svetskim krugovima, Brazilija predstavlja avangardu u arhitekturi. U centru grada nalaze se zdanja državnih institucija, ali i nekoliko monumentalnih građevina, koje bi trebalo da pokažu veličinu i snagu Brazila, čime je Brazilija zaslužila Uneskov status svetskog nasleđa.

Iako nije poznata po fudbalu, Brazilija je organizovala veliki broj vrhunskih sportskih manifestacija, kao što je Svetsko prvenstvo u futsalu 2008. godine.

Nacionalni stadion "Mane Garinča" imponuje modernim izgledom, ali i veličinom, s obzirom da može da primi 70.000 gledalaca, što ga posle "Marakane" čini drugim najvećim stadionom u Brazilu. Na njemu će biti odigranu sedam mečeva na Mundijalu, uključujući borbu za treće mesto.

broj komentara 1 pošalji komentar
(petak, 27. jun 2014, 23:01) - anonymous [neregistrovani]

AutoCAd 2013

Ovaj stadion se pojavljuje prilikom startovanja AutoCad 2013 :).