Čitaj mi!

Kempes: Mesi nije bio najbolji!

Legendarni fudbalski reprezentativac Argentine Mario Kempes složio se sa ocenom javnosti da Lionel Mesi nije zaslužio nagradu za najboljeg igrača na Svetskom prvenstvu.

Fudbaler Barselone dobio je Zlatnu loptu kao najbolji igrač na Mundijalu, iako nije postigao nijedan gol nakon grupne faze.

"Mislim da Mesi nije bio na nivou. On je postigao četiri gola na početku turnira, ali posle toga nije pokazao da je najbolji igrač na svetu. Argentini je Mesi bio preko potreban, ali je morao više da pruži. Ispostavilo se da je zakazao napad, iako je pre prvenstva problem bila odbrana, koja je odlično funkcionisala", rekao je Kempes za Radio Ameriku.

On se pridružio Dijegu Maradoni, koji takođe smatra da Mesi nije zaslužio prestižnu nagradu.

Kempes je predvodio Argentinu do prve titule prvaka sveta 1978. godine. Postigao je dva gola u finalu protiv Holandije (3:1), a bio je i najbolji strelac Mundijala sa šest golova.

Za "gaučose" je odigrao 43 utakmice i postigao 20 golova.

broj komentara 9 pošalji komentar
(četvrtak, 17. jul 2014, 18:54) - Potomak [neregistrovani]

Re Gluposti

Nisu gluposti. Prvo, Mesi je, ako je stvarno najbolji, mogao i sam, kao neki njegovi prethodnici, al u svakom slucaju boljom igrom je mogao mnogo da doprinese pobedi, a on to nije uradio. Niko mu ne spori igre i Barselone. drugo, da je i doprineo daleko je on od Maradone, pa, i debelog Zube Ronalda, obojica imali po dva finala, a svaki je odlucio, ne utakmicu, vec po jedno cello prvenstvo.

(sreda, 16. jul 2014, 19:04) - anonymous [neregistrovani]

Mesi

Ostavite Mesija na miru,nije on sam sebi dao zlatnu loptu.On je priznao da nije zasluzio ovu nagradu,neko bi se samo hvalio.

(sreda, 16. jul 2014, 12:19) - anonymous [neregistrovani]

razlika

zato i jeste razlika izmedju njih i njega oni su odveli Argenitu na vrh sveta a on nije zato je i ostao zasluzeno iza njih!

(sreda, 16. jul 2014, 07:41) - anonymous [neregistrovani]

Veselin

I jeste Gece u pravu. Ta lakoća sa kojom Mesi kontroliše loptu, promena pravca kretanja i maštovitost u igri je krasila samo najveće. Po meni, Mesi je u samom vrhu najboljih fudbalera svih vremena, odmah iza Pelea i Maradone, i pravo je zadovoljstvo posmatrati bravure ovog velikana na terenu. Poraz Argentine u finalu je posledica loše taktike selektora, kada je izvođenjem prodornog i razigranog Lavecija otupeo svoj napad. Mesiju svaka čast na pokazanoj igri. On i Di Marija su najzaslužniji što se Argentina našla u finalu i treba mu odati priznaje.

(utorak, 15. jul 2014, 23:16) - migerman [neregistrovani]

ko god

ko god bio na čelu FIFE i UEFE nikada više neće biti poštenog fudbala...previše novca je u igri...

(utorak, 15. jul 2014, 22:37) - Jovica [neregistrovani]

Roben

Mslimmdamje to Arjan Roben zasluzio.

(utorak, 15. jul 2014, 22:23) - anonymous [neregistrovani]

gluposti

Argentinci su besni zbog izgubljenog finala, i traze krivca u Mesiju, kao da je on sam mogao da pobedi Nemce. Budalastina.

Da je Argentina pobedila - sto je moglo da se dogodi, Mesi bi bio bolji i od Maradone i Pelea zajedno.

(utorak, 15. jul 2014, 22:17) - Nebojsa CH [neregistrovani]

re.FIFI-no maslo

Dokle god je ovaj matori gad S.Bllter na celu FIFA nema postenog fudbala.

(utorak, 15. jul 2014, 20:47) - anonymous [neregistrovani]

ljudi moji

ostavite messija na miru pa nije messi tu nagradu sam sebi dodelio i sam je reko da nije to zasluzio toje fifino maslo kao uteha zbog finalnog lopovluka gde vam je intiligencija gospodine kempesu i gospodine maradona