Čitaj mi!

Brazilska štampa: Felipao, napolje!

Brazilska štampa jednoglasna je u želji da selektor brazilske fudbalske reprezentacije Luis Felipe Skolari napusti to mesto, posle debakla na Mundijalu.

List Estado de Sao Paulo na naslovnoj strani konstatuje "Melanholično zbogom" i ocenjuje kao "novo poniženje" poraz Brazila protiv Holandije od 3:0 u utakmici za treće mesto, posle najveće katastrofe u istoriji brazilskog fudbala od 7:1 u polufinalu protiv Nemačke.

List Folja de Sao Paulo jednom rečju u naslovu govori o brazilskom neuspehu na Mundijalu - "Nokaut", uz sliku Davida Luiza koji leži na travi sa rukama na glavi.

"Tim koji je selektor Skolari proglasio favoritom za osvajanje titule, na kraju je završio takmičenje kao četvrti, što znači da selektor ne bi trebalo da ostane na kormilu", konstatuje Folja.

Uprkos katastrofalnim rezultatima tima, Brazilska fudbalska konfederacija (CBF) tek treba da odluči da li će produžiti saradnju sa 65-godišnjim selektorom Skolarijem.

List O dija nedvosmisleno smatra da bi Skolari morao da ode - "Felipao, napolje", kaže se u naslovu tog lista, a postavlja se pitanje stručnosti Skolarija, "umesto koga su igrači sa klupe davali instrukcije timu na terenu".

Sportski dnevnik Lance smara da bi ostavku trebalo da podnesu i predsednik i potpredsednik CBF Hose Marija Marin i Marko Polo de Nero.

"Napolje, Marin, napolje, Del Nero", zaključuje kolumnista tog lista Luis Fernando Gomes.

broj komentara 1 pošalji komentar
(nedelja, 13. jul 2014, 19:39) - anonymous [neregistrovani]

poziv

Nek dodje kod nas ,imamo fudbalere po njegovoj meri.