Читај ми!

Седам чланова екипе РТС-а сутра се враћа на задатке

После два дана проведена у карантину, седам чланова екипе РТС-a сутра се враћа на задатке. Приликом доласка у Токио, на лету из Франкфурта, четрнаест чланова екипе РТС-а било је у близини путника за кога се накнадно испоставило да је заражен коронавирусом. Због тога им је одређен карантин.

Остали део екипе од седам чланова остаје у карантину до 4. августа. И они који који раде, моћи ће само до Међунардног прес-центра (ИБЦ).

Кретање ће им бити ограничено до 4. августа.

Није им дозвољено да користе званични "шатл" превоз, па ће појединачно ићи специјалним такси возилима од хотела до ИБЦ-a и назад. Уз то, морају бити сами у аутомобилу.

Душан Албијанић, један од колега који је морао у карантин, каже да мере које су им одређене изричито поштују, али да с нестрпљењем очекује резултате свакодневних пи-си-ар тестова.

"Мало је незгодно што смо у собама које су од осам до десет квадрата, али човек се навикне на све, па и на ову новонасталу ситуацију. Битно је да смо здраво, добро, расположени и у нади да се што пре враћамо свом послу, због којег смо и дошли овде", каже Албијанић.