Читај ми!

Смех и сузе српских олимпијаца на балкону Старог двора, Јована Прековић у свом Аранђеловцу

Велики број грађана испред Скупштине града Београда поздравио је спортисте Србије, који су на Олимпијским играма у Токију освојили девет медаља. Изузетно емотивно вече за српске спортисте, међу којима су и они који су забележили последње наступе за репрезентацију. Свечани дочек за Јовану Прековић организовао њен Аранђеловац.

Јована Аранђеловчанима: Хвала вам до неба на подршци

"Хвала вам до неба на подршци. Ово је фантазија. Дала сам све од себе, исплатило се", рекла је Јована Прековић и захвалила се тренерима, доктору и физиотерапеуту, без којих, каже, ништа не би било могуће.

Трубачи и бакље на улицама Аранђеловца

Јована Прековић у аутобусу стиже у центар Аранђеловца, а њени суграђани дочекују је уз бакље и трубаче.

Златна девојка у рукама носи заставу Србије.

Јована Прековић у свом Аранђеловцу (РТС1)

После дочека освајача медаља за Србију у Токију испред балкона Старог двора, златну каратисткињу Јовану Прековић поздравиће и њен Аранђеловац.

Директан пренос је на Првом програму РТС-а.

Србија дочекала освајаче медаља из Токија

Маја Огњеновић: Сваки умор се заборавља на балкону

Српска одбојкашица Маја Огњеновић рекла је да атмосфера на балкону чини да се сваки умор заборави и позвала навијаче да подрже тим на предстојећем Европском првенству у Београду.

Филиповић: Клинци, 'ајде на ватерполо

У току је снимање филма поводом 100 година српског ватерпола, а Филип Филиповић зна шта би требало да буде главна сцена.

"Последњих пара дан је најбољи увод за завршетак тог филма. Мислим да је оно што смо урадили сви заједно у ватерполу обележило је последњих 100 година", рекао је Филип Филиповић и позвао неке нове клинце да почну да тренирају ватерполо.

"А сад адио"

Посебно место за спортисте из Србије који су решили да у Токију заврше репрезентативну каријеру има песма "А сад адио".

Спортисти су је отпевали у један глас.

Душан Мандић: Било је емотивно, било је тешко

"Ова прича није могла лепше да се заврши. Било је емотивно, било је тешко. Драго ми је због момака који су завршили репрезентативну каријеру. Били су ми браћа, очеви... Уз њих сам растао, учио и у базену и ван њега. Тек ћемо постати свесни шта смо урадили. Пресрећан сам", рекао је Душан Мандић.

Микец: Срце ће ми искочити

"Предиван осећај, нешто за шта сваки спортиста ради. Срце ће ми искочити, ово је лепше него на постољу, нешто што ћу памтити цео живот", рекао је Дамир Микец.

Буша за РТС: Велика је част бити део овог тима

"Желим да се захвалим свима који су нас подржавали и бодрили од самог почетка. Пресрећне смо, медаља за Србију је велики успех, надам се да ћемо наставити у овом ритму", рекла је за РТС одбојкашица Бјанка Буша.

"Играј и победи" за олимпијце Србије

Порука за шампионе, за спортисте Србије: Играј и победи!

Зураб Датунашвили: Живела Србија

Рвач Зураб Датунашвили је кратко поручио - "Живела Србија".

Јована Прековић: Снови се остварују

"Снови се остварују, ако се трудите свим срцем", рекла је златна каратисткиња Јована Прековић.

Дејан Мајсторовић: Хвала на подршци

"Сигурно сте разочарани као и ми што нисмо узели злато, али на крају смо успели да узмемо медаљу. Хвала вам пуно на подршци", поручио је Мајсторовић.

Маја Огњеновић: Мислила сам да ће сваки наредни излазак на балкон бити лакши

"Мислила сам да је сваки излазак на балкон лакши, али је све тежи и тежи. Надам се да ове медаље пружају бар део те љубави коју ви пружате нама", рекла је Маја Огњеновић.

Овације за ватерполисте

Огроман аплауз за најбоље ватерполисте Србије и селектора Дејана Савића.

На балкон излазе "делфини"

Ватерполисти Србије на Играма и Токију одбранили су златну медаљу освојену у Рио де Жанеиру.

На балкон излазе "делфини": Ђорђе Лазић, Никола Дедовић, Страхиња Рашовић, Никола Јакшић, Сава Ранђеловић, Душан Мандић, а онда и великани којима је турнир у Токију био последњи за репрезентацију Србије - Бранислав Митровић, Стефан Митровић, Милан Алексић, Душко Пијетловић, Гојко Пијетловић, Андрија Прлаиновић и капитен Филип Филиповић.

Милица Мандић златном медаљом завршила каријеру

Бакље су упаљене међу масом испред Скупштине града, на балкону је олимпијска шампионка Милица Мандић.

Широк осмех на лицу Јоване Прековић

На балкон је изашла каратисткиња Јована Прековић, са широким осмехом на лицу, а присутни грађани поздравили су је јаким аплаузом и повицима "Јована", "Јована".

Овације за Дамира Микеца

Громогласни аплаузи за освајача сребрне медаље за Србију, стрелца Дамира Микеца.

"Хвала свима на подршци, јако нам је значило", кратко је рекао Микец.

На балкону су освајачи бронзаних медаља

На балкон Старог двора изашли су освајачи бронзаних медаља у Токију - Миленко Себић, Тијана Богдановић, Зураби Датунашвили, баскеташи Ратков, Мајсторовић и Савић, женски одбојкашки тим, као и њихови тренери.

Аплаузи и за оне којима су медаље измакле

Публика је поздравила спортисте који су на Играма у Токију освојили четврта места - Новака Ђоковића, Нину Стојановић, Зорану Аруновић, Ивану Шпановић и женски кошаркашки тим.

Спортисти Србије излазе на балкон

Уз громогласне аплаузе присутних грађана, на балкон Скупштине града излазе освајачи медаља за Србију на Олимпијским играма у Токију. 

Србија у Токију освојила девет медаља

Злато у Токију освојили су таеквондисткиња Милица Мандић, каратисткиња Јована Прековић и ватерполисти, сребро је припало стрелцу Дамиру Микецу, а бронза таеквондисткињи Тијани Богдановић, одбојкашицама, стрелцу Миленку Себићу, баскеташима и рвачу Зурабију Датунашвилију.

Музички програм у току, чека се излазак олимпијаца

У току је забавно-музички програм за грађане који су дошли да поздраве освајаче медаља на Играма у Токију.

Очекује се да на балкон Старог двора изађу олимпијци Србије.

Олимпијци на пријему код председника Вучића

Спортисти Србије, освајачи медаља у Токију, пре дочека на балкону Скупштине града били су на пријему код председника Александра Вучића.

Вучић честитао освајачима медаља и рекао да се нада да ће на наредним Играма, у Паризу и Лос Анђелесу, спортисти из наше замље обрадовати нацију са још више одличја.