Читај ми!

Баскеташи после великог преокрета срушили и Пољску

Српска репрезентација у баскету 3x3 остварила је и трећу победу на олимпијском турниру и остала једина селекција са максималним учинком у Токију. Српски баскеташи су победили Пољску резултатом 15:12, али утакмица није била једноставна и морали су да направе велики преокрет.

Екипа у саставу Александар Ратков, Дејан Мајсторовић, Михајло Васић и Душан Домовић Булут добро је отворила дуел, али је врло брзо упала у проблеме.

Пољаци су играли чврсто и посебно доминирали у офанзивном скоку, док "орловима" није функционисао шут са дистанце.

Кренули су ривали да погађају из других и трећих напада, прешли у вођство и предност је почела да расте. У једном тренутку српски тим нашао се у проблему и губио са чак 10:5.

Међутим, онда су наши баскеташи заиграли много ангажованије и променили начин одбране. Притискали су противнике од убацивања лопте у игру, што је брзо почело да се исплаћује.

Пољаци су почели да се умарају и да губе лопте, а онда је уследила велика серија Булута и саиграча. У следећих неколико минута постигли су девет поена и примили само један, па су отишли на +3.

Играчи Пољске су покушали шутевима за два поена да се врате, нису успели и Србија је остварила трећу победу којом се учврстила на првом месту своје групе.

Већ за нешто више од два сата наши момци састају се са једном од најјачих екипа у групи, селекцијом Белгије.