Читај ми!

Тијана након освојене бронзе: Била сам одлучна да се побијем за медаљу ако треба

Српска таеквондисткиња Тијана Богдановић, након освајања бронзане медаље на Олимпијским играма у Токију, изјавила је да јој је наступ на овогодишњим ОИ био тежи него на претходним, али да је искористила указану прилику како би освојила медаљу.

Богдановићева је до медаље дошла након репасажа и победе над Јапанком Јамадом.

"Била сам јако нервозна и напета пред прву борбу, иако сам желела да будем опуштенија. Али, када је дошао репесаж, нисам имала шта да изгубим, решила сам да дам све од себе, ако треба и да „умрем" на терену, да се побијем за медаљу како треба. Била сам толико одлучна", изјавила је Тијана.

Српска таеквондисткиња рекла је да јој је наступ у Токију пао теже него онај на прошлим играма у Рију. 

"Велика је разлика у односу на период од пре пет година. То су биле моје прве Олимпијске игре, сећам их се кроз маглу. Сада је све другачије, много је већи притисак, пре свега лични. Доста сам сада свеснија целе ситуације, можда ме то и коштало прве борбе, али и то је једна фаза мог развоја, био је ово велики изазов."

Тијанина медаља имала је посебну посвету.

"Медаљу желим на првом месту да посветим мојој баки, која је преминула пре два месеца. Знам да би била поносна на мене, као што је увек била. Такође, посвећујем је и Дамиру Штајнеру, шефу нашег олимпијског тима, који је имао несрећу и није са нама, желим му брз опоравак", поручила је српска таеквондисткиња.