Читај ми!

Адриана Вилагош номинована за "Младу звезду у успону"

Млада српска атлтичарка Адриана Вилагош номинована је, заједно са још четири своје колегинице из целог света, за "Младу звезду у успону 2022" у конкуренцији до 20 година, саопштио је Српски атлетски савез.

Адриана Вилагош је ово године одбранила злато на Светском првенству за јуниоре у Калију, док се на Европском првенству за сениоре окитила сребрном медаљом.

"Ове номинације обухватају највећа достигнућа у овој години, на Светском првенству до 20 година у Калију, СП у Орегону и другим догађајима широм света. Титулу 'Младе звезде у успону' изабраће међународни тим стручњака и њихов избор биће објављен на платформама друштвених мрежа Светске атлетике почетком децембра. У конкуренцији међу пет атлетичарки налази се и Адриана Вилагош, која је ове године одбранила титулу Светске шампионке у бацању копља у конкуренцији до 20 година, освојила сребро на Европском првенству за сениоре и има 11. најбољи резултат на свету до 20 година", наводи се у саопштењу Српског атлетског савеза.

Остале номиноване атлетичарке су: Џеклин Чепкоеч (Кенија) - 3000 метара стипл, Фејт Черотић (Кенија) - 3000 метара стипл, Мине де Клерк (Јужноафричка Република) - бацање кугле и бацање диска, Керика Хил (Јамајка) - 100 м препоне.

Међу 20 кандидата за награду била је и Ангелина Топић, која је освојила бронзане медаље на Светском јуниорском првенству у Калију и сениорском Европском првенству у Минхену, али није ушла у ужи избор.