Читај ми!

Величанствена Адријана Вилагош добацила до сребра на Европском првенству

Осамнаестогодишња Адријана Вилагош постала је најмлађа освајачица медаља у бацању копља на Европском првентву. Сјајним хицем у последњој серији Адријана је успела да надмаши ривалке и окити се медаљом.

Велика борба од самог старта финала. Адријана се одлично носила са знатно искуснијим ривалкама. Ипак, успела је да се избори са великим притиском и у последњој серији се избори за сребрну медаљу.

Адријан је полако поправљала даљину, од почетних 51,15, на крају треће серије је стигла до 59.64, што је било довољно за још три серије.

Прво се Адријана попела на треће место хицем од 60.32, да би у последњој серији бацила најдуже - 62.01 и тако стигла до сребрне медаље.

Првопласиран је била Гркиња Елина Ценго даљином од 65.81, а бронза је припала Барбори Шпотаковој из Чешке -  60.68.

Вучић: Адриана, Србија је поносна на ваш велики успех

"Срдачне честитке нашој Адриани Вилагош на освојеној сребрној медаљи на Европском првенству у Минхену! Хвала за велику енергију и борбеност, Србија је поносна на ваш велики успех! Браво, Адриана", навео је Председник Србије Александар Вучић на Твитеру.

Брнабић: Адриана, честитам вам од срца на сребру

"Честитам Вам од срца на овом фантастичном резултату и желим Вам још много сличних успеха у будућности. Честитам и стручном штабу репрезентације", поручила је Премијерка Србије Ана Брнабић на Твитеру.

Министар Удовичић честитао Адриани Вилагош сребро на ЕП

"Европска вицешампионка је наша Адриана Вилагош! Свака част на невероватној храбрости и одважности да се ухватиш у коштац са најбољим атлетичарима Европе и да избориш медаљу за нашу Србију! Заслужила си да станеш раме уз раме са најбољим европским атлетичарима! Твој моћни хитац био је хитац за будућност, а будућност - то си ти! Честитке теби, твом стручном штабу и Српском атлетском савезу!", стоји у честитки министра Удовичића.

 

 

 

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво