Читај ми!

Адриана Вилагош и Ангелина Топић за РТС са медаљама на грудима: Идемо растерећене у Минхен

Адриана Вилагош и Ангелина Топић вратиле су се са медаљама са светског јуниорског првенства, а већ их очекује наредно такмичење - Европско првенство за сениоре у Минхену.

Атлетску репрезентацију Србије од понедељка очекује учешће на Европском првенству у Минхену, а међу 14 такмичара из наше земље биће и јуниорке Адриана Вилагош и Ангелина Топић.

Адриана Вилагош одбранила је светско јуниорско злато у Калију, пошто је освојила прво место у бацању копља, уз резултат 63.52 метра што је нови јуниорски европски рекорд.

"Јако сам срећна и задовољна. Ово је био главни циљ ове године, да одбраним титулу и бацим добар хитац. Испунила сам оба", рекла је Вилагош за РТС.

Ангелина Топић, упркос несрећним околностима, освојила је бронзану медаљу у скоку увис, иако се такмичила са атлетичаркама које су од ње старије две године.

"Веома сам задовољна такмичењем. Жао ми је што нисмо сви скакали у истим условима, жао ми је због пха који се догодио дан раније. Нисам успела да испуним максимални потенцијал, али ово представља једну велику одскочну даску за будућност и даје ватар у леђа", каже Ангелина Топић.

Адриана и Ангелина ће дебитовати на сениорском Европском првенству, а у Минхен иду растерећено, са циљем да остваре добар резултат и остваре пласман у финале.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво