Читај ми!

"Женска трка" на Ади: Победа Оливере Јевтић

Традиционална "Женска трка", уз учешће око 1.000 такмичарки одржана је данас на Ади Циганлији.

Трку је организовао Београдски маратон, уз подршку компаније "ДМ", а победила је српска атлетичарка Оливера Јевтић (26,08), испред Невене Јовановић (27,39) и 14-годишње Ленке Николић из Новог Пазара (27,53).

Директор Београдског маратона Дејан Николић изразио је задовољство што је, како је рекао, најлепша трка, одржана после годину дана паузе због пандемије.

"Послали смо данас поруку о значају физичке активности, али и значају заштите животне средине пошто је трка 'ЕКО френдли' и то са најлепшег могућег места, природног амбијента Аде Циганлије", рекао је Николић.

"Женска трка", осим промоције значаја бављења физичком активношћу, посебно трчања и ходања за здравље женске популације као примарне превенције, има за циљ и промоцију заштите животне средине, али и подршке и солидарности са особама с инвалидитетом, па је данас укупно 50 жена са инвалидитетом учествовало у трци.

Трку је подржала и Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић, као и градска секретарка за заштиту животне средине Ивана Вилотијевић.

"Град пружа подршку оваквим манифестацијама, а данас посебно издвајамо могућност да суграђани виде специјално природно добро, јединствену врсту медитеранске гљиве на простору 'Гљиве Аде Циганлије'", изјавила је Вилотијевић.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво