Читај ми!

Kоу оптимистичан: Надамо се навијачима, али Игре ће свакако имати драж

Председник Светске атлетске федерације Себастијан Kоу уверен је да ће се Олимпијске игре у Токију одржати у јулу, упркос растућем броју заражених коронавирусом у Јапану, преноси Гардијан.

Kоу је истакао да ће такмичења на највећој светској смотри спорта бити изванредна, чак и у случају да на трибинама не буде гледалаца.

Овакав оптимистични став Kоу је је саопштио након успешно одржаног тест такмичења у полумаратону у Сапороу, без обзира на то што је према анкетама око 80 одсто Јапанаца против одржавања Олимпијских Игара у ситуацији када је само два одсто популације вакцинисано, а пандемија већ однела 10.000 живота.

"Забринутост се може разумети. Изазови су велики. Не верујем да је организација било којих претходних Олимпијских игара била суочена са овако тешким околностима", рекао је Kоу.

Организациони комитет ОИ у јуну ће донети дефинитивну одлуку да ли ће на трибинама олимпијских борилишта бити публике и у коликом броју, док је још раније одлучено да навијача из иностранства неће бити.

Некадашњи вишеструки светски рекордер и четвороструки освајач олимпијских медаља нагласио је да су се спортисти широм света већ навикли на празне трибине.

"Сви се надамо, а нарочито спортисти, да ће гледаоцима бити дозвољено присуство, али мислим да су сви такође свесни да ако и то не буде могуће, да ће се Олимпијске игре одржати, имати своју драж и да ће донети врхунска такмичења", изјавио је Kоу.

Према званичним подацима Токио је потрошио 11,1 милијарду фунти за организацију Олимпијских игара, мада поједини извори упућују да је та цифра двоструко већа.

Организациони комитет Олимпијских игара врши велики притисак да се такмичење одржи, јер би чак 73 одсто прихода било обезбеђено продајом ТВ права.

субота, 21. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи