Читај ми!

Сат на Теразијама одбројава до почетка атлетског Светског првенства

Симболичним откривањем сата "Свет на стази" на Теразијама, тачно годину раније, данас је почело одбројавање до почетка Светског атлетског првенства у дворани у Београду 2022. године.

Сат који ће одбројавати 365 дана до доласка светских атлетичара у главни град Србије покренули су председник Српског атлетског савеза Србије Веселин Јевросимовић, министар омладине и спорта Вања Удовичић, заменик градоначелника Београда Горан Весић и председник организационог одбора Слободан Бранковић.

"Данас је тачно 365 дана до почетка највећег спортског догађаја у нашој земљи. У ту част поставили смо овај сат који ће од данас да одбројава сате и минуте до овог догађаја. Поставка се зове "Свет на стази", а Београд и Србија ће за годину дана бити центар света", рекао је Јевросимовић на церемонији откривања сата.

Он је захвалио Министарству спорта и Граду Београду на помоћи у организацији тог догађаја.

Министар Удовичић изјавио је да ће Светско првенство у Београду 2022. године обележити спортску светску сцену у земљи која живи за спорт.

"Пре две године када смо ушли у кандидатуру почели смо да трчимо маратонску трку, а данас годину дана до првенства улазимо у трку од 10.000 метара, са жељом да на крају оборимо сопствени рекорд и да свету покажемо да смо стабилни домаћини и поуздани партнери", рекао је Удовичић.

Министар је истакао да је ово права прилика за промоцију Србије, Београда и достигнућа спортиста, али и да се омогући привредни раст града и државе.

"Бићемо пресрећни и презадовољни када наговоримо одређени број девојчица и дечака да крену успесима Иване, Асмира и других шампиона", рекао је Удовичић и захвалио Весићу и Јевросимовићу на истрајности и жељи да подрже и организују све спортске догађаје који ће промовисати земљу на најбољи начин.

Заменик градоначелника Београда Весић рекао је да ће дворанско Светско првенство 2022. године бити важан догађај за имиџ земље и града.

"Ове године ћемо имати светско првенство у боксу, трудимо се да сваке године имамо неко велико првенство, а у томе нам помаже Министарство спорта. Сваки догађај омогућава да се изграде нови објекти, да се обнове стари и да се деца подстичу на бављене спортом. Сигуран сам да ће СП бити додатни импулс за развој атлетике и догађај који показује да је Београд град спорта и добар домаћин", рекао је Весић.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво