Читај ми!

Дуплантис и Рохас најбољи атлетичари света у 2020. години

Швеђанин Арманд Дуплантис и Жулимар Рохас из Венецуеле проглашени су за најбоље атлетичаре света у 2020. години у избору Светске атлетске федерације, који је одржан виртуелно због ситуације са коронавирусом.

Дуплантис је два пута оборио светски рекорд у скоку мотком, остваривши 6,17 и 6,18 метара у фебруару ове године, само неколико недеља пре него што је глобална пандемија коронавируса зауставила спортски свет.

На митингу Дијамантске лиге у Риму је прелето 6,15 метара, што је најбољи резултат свих времена на отвореном и завршио годину непоражен на 16 такмичења.

"Била је ово заиста чудна сезона, за мене и као за све, али успео сам да је саставим и постигнем прилично добре резултате. Само сам желео да изађем тамо и покажем свету за шта сам способан. Могао сам то да урадим и имао сам добре висине, посебно током дворанске сезоне", рекао је Дуплантис, који ће бити један од такмичара на VI Serbian Open Indoor Митингу у Београду у фебруару 2021. године.

Рохас је оборила јужноамерички рекорд у троскоку у дворани на свом првом такмичењу у години, достигавши 15,03 метара у Мецу, а на митингу Светске атлетске турнеје у дворани у Мадриду скочила је 15.43 м и оборила светски рекорд у дворани за седам центиметара.

"Признање много значи мени и свима онима који свакодневно раде са мном, свима који ми свакодневно дају снагу и мотивацију. Бити најбољи спортиста године додатна ми је инспирација за 2021. Биће то сјајна година и имам много амбиција", рекла је Рохас.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво