Читај ми!

Србија дуго није имала представницу у седмобоју, Марина из Кањиже је спремна за медаље

Атлетичарка Партизана из Кањиже Марина Живковић је недавно у Сремској Митровици за 15 бодова надмашила 35 година стар државни рекорд у седмобоју. Млада студенткиња економије је нова узданица наше атлетике за будућа велика европска и светска такмичења.

За вишебојце се каже да су модерни гладијатори.

За разлику од осталих атлетичара, такмиче се у више различитих дисциплина и Марину Живковић слободно можемо назвати будућом краљицом српске атлетике, јер је објединила јуниорске рекорде Србије на отвореном и у дворани.

Марина је из Кањиже, има 19 година и студенткиња је Економског факултета у Новом Саду. Све је почело када је још као девојчицу деда довео на стадион у Кањижи.

"Свака дисциплина је борба за себе, да кажем и прича за себе. Није лако, али веома волим. Волим зато што су тренинзи различити, не радим увек нешто исто, него су увек акценти на нечем другом - да ли неким скоковима, да ли неком трчању, на снази, на издржљивости. Тако да има свега и то се мени баш свидело код седмобоја, тако да сам остала у томе", рекла је Живковићева.

Душан Мандарић је дуже од деценије био Марини тренер у Кањижи. И данас јој је драгоцено његово мишљење.

"Врло је посвећена атлетици и она јарко жели успех. Добар је ученик, добро дете које извршава све оно што тренер тражи од ње", истиче Душан Мандарић, тренер АК Партизан Кањижа.

Атлетски Савез Србије полаже велике наде у младе телентоване такмичаре - Марина је једна од њих.

"Марина Живковић из овог дела Србије оборила је скоро 40 година стар рекорд у седмобоју Оливере Станков. Сјајан таленат, а верујте ми да има тренутно сигурно једно петнаестак до двадесет младих такмичара који се налазе медју десет на свету у свом годишту. То је од непроцењивог значаја за развој атлетског спорта у држави Србији", сматра директор Атлетског савеза Србије Слободан Бранковић.

"Највећа жеља су наравно Олимпијске игре, као сан сваког спортисте. То би ми стварно био некако највећи циљ у животу - да успем да испуним и да одем на неке Олимпијске игре. Да ли ће то бити 2024. или 2028. није битно, мени је важно да ја до тада стигнем до тог неког мог циља који прижељкујем", признаје Марина.

Тренутно је Марина у брушењу форме за дворанско Првенство Србије и државни атлетски вишебој које ће крајем јануара идуће године бити одржано у Београду. Циљ су јој нови рекорди и остваривање норми за велика европска и светска такмичења.

недеља, 05. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се