Читај ми!

Оливера Јевтић за РТС: Некоме сам била мета, очигледно сметају успеси, ово је још једна препрека

Српска атлетичарка Оливера Јевтић је након напада током трке на десет километара у оквиру маратона у Софији, задобила повреде кука и главе. У изјави за РТС, Оливера наводи да није била случајан избор, већ циљана мета нападача.

Српска атлетичарка нападнута је током трке у Софији, у оквиру маратона.

"Ово је био напад на мене, јер сам не само саплетена, већ буквално гурнута са стазе. Не знам какав је мотив имао нападач који ме је покосио. Размишљала сам и питала се да ли сам ја негде погрешила, али он је очигледно имао свој план и ја сам му била мета", рекла је српска атлетичарка.

Оливера је приликом пада доживела повреду кука и главе.

"Пала сам на бок, повредила кук и задобила хематом на глави. Могла сам и горе да прођем, али је срећа да је након инцидента настао карамбол, па су пад и ударац ублажили неки такмичари на које сам пала", додала је Оливера Јевтић.

"Враћам се за Ужице и можда ћу ноћас направити снимке, нарочито главе. Још увек сам у шоку, Ја дуго трајем, било је ту и доста успеха, који умеју највише да сметају. За ових 30 година, колико сам у атлетици, стекла сам много пријатеља, али и оних којима су сметали моји рекорди и успеси", закључује српска атлетичарка.

"Хвала свима на подршци и надам се да ћу и овога пута победити", поручила је Оливера.

Идентитет нападача који је гурнуо српску атлетичарку није познат, а полиција трага за њим.