Колашинац: Жеља ми је да на СП у Београду завршим каријеру

Најбољи српски бацач кугле Асмир Колашинац, изјавио је да му је жеља да добрим резултатом на Светском дворанском првенству у Београду 2022. године, заврши каријеру.

Колашинац је ову годину практично "изгубио" због коронавируса, тренутно није у форми и зато неће ни учествовати на сутрашњем митингу на Тргу републике у Београду.

"Након короне сам имао потешкоћа да уђем у ритам, после јаког тренинга два дана се одмарам и у таквим условима не можете подићи форму, имао сам само месец дана тренинга и можда је боље да не учествујем јер ови момци сутра бацају два-три метра више од мене. Да усмеримо пажњу на њих, сјајни су, посебно је Краузер у форми и заиста мислим да је могуће да падне светски рекорд", рекао је Колашинац Тањугу.

Како истиче, и пре него што је имао корону, са тренером је одлучио да је најбитније да се одмори и спреми за наредне две сезоне.

"Следе Олимпијске игре и Светско и Европско у дворани, згуснут распоред и потребно је да будем потпуно здрав, да све испратим. Круна је Светско првенство у Београду и ако буде све како треба и Боже здравља будем у финалу, можда се опростим, да тако завршим каријеру."

На констатацију да исти план има Ивана Шпановић, Колашинац, уз осмех, каже да се нису договарали.

"Није више проблем у некој физичкој снази и припреми, већ у менталној , битно је да будете и мотивисани, мислим да ми на неки начин мотив почиње да пада и не желим да дозволим да ме људи памте како бацам 18-19 метара. Желим да се опростим местом у финалу, добрим резултатом", истиче Колашинац.

Најбољи српски бацач кугле се још једном осврнуо на проблеме са коронавирусом и све што се дешавало у његовој Сјеници.

"У мојој породици ја сам још најлакше прошао, родитељи су били у болници 15 дана, брат 20. Све то оставило је дубок траг, разговарао сам са лекарима, пулмолозима, кажу да је потребно најмање шест месеци да се човек опорави", истиче европски дворански шампион из Прага 2015. године.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво