Светски шампион због шопинга пропустио допинг тест, прети му двогодишња суспензија

Светска атлетска федерација (ИААФ) привремено је суспендовала светског шампиона на 100 метара Американца Кристијана Колмана, пошто је трећи пут у годину дана пропустио допинг тест. Колман се путем Твитера обратио јавности, рекавши да је био у шопингу, на пет минута од свог дома.

Американац Кристијан Колман, светски шампион на 100 метара, могао би да пропусти Олимпијске игре у Токију наредне године, пошто ИААФ није успео да га нађе и обави допинг тест.

Колману је ово трећи пут у последњих 12 месеци да пропушта тест, па му је ИААФ изрекао привремену суспензију, која врло лако може прећи у трајну и то чак годину до две дана.

Колман се на Твитеру обратио јавности, рекавши да се, у тренутку када су желели да га тестирају, налазио у тржном центру на пет минута од куће и да је само требало да га позову телефоном.

"Немојте рећи да сам пропустио тест ако ми се шуњате кроз врата без мог знања. Покуцали сте ми на врата док сам био на пет минута од куће у тржном центру (имам рачуне као доказ) и нисте се нимало потрудили да ме нађете. Био сам више него спреман за тестирање и да сте ме позвали одрадио бих то и наставио са својим плановима. Тек наредног дана сам обавештен о покушају тестирања", написао је Колман на свом Твитер налогу.

Ипак, Колман није објаснио где се налазио претходна два пута када је покушано тестирање.

Колман је у Дохи учествовао и у освајању златне медаље америчке штафете 4x100 метара.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво