Где и како тренира Колашинац, а шта нам поручује причом о мраву који гаси пожар

Бацач кугле Асмир Колашинац тренира код брата у Сарајеву у кућним условима. Поручује да ће криза проћи и да морамо бити солидарни и одговорни.

"У Сарајеву сам код брата, из два разлога. Почетком марта имао сам свадбу, а моји родитељи имају више од 60 година, па нисам хтео да се враћам у Србију, већ сам желео да се изолујем и да их заштитим. Други разлог је то што овде имам малу теретану и имам двориште, тако да могу да тренирам", рекао је Колашинац.

Он каже да се његов дан током ванредног стања не разликује превише од уобичајеног.

"Мени, као и већини спортиста који се баве индивидуалним спортом, није ово толико страно, јер смо у сличном режиму у току године - минимални контакт са остатком света, два тренинга дневно, оброци и спавање. Једино што се мање тренира. Можда је мало досадно, али слободно време које сада имам користим за ствари за које нисам имао", објаснио је Колашинац.

Он успева да колико-толико одржи форму, али далеко од тога да вежба у идеалним условима. 

"Мислим да не може да се одржи форма. Услови које ја имам су минимални и не може се такмичити са таквим условима. Може да функкционише месец дана, максимално два. Помаже, али није довољно".

Колашинац се чује са колегама из других земаља, а ситуација је најтежа у Италији. 

"У контакту сам са многим атлетичарима, највише са Леонардом Фабријем из Италије, који је већ два месеца у тоталној изолацији и он мора све да импровизује у соби. Ситуација је мало лакша у другим земљама", рекао је Колашинац и оценио да је Међународни олимпијски комитет донео добру одлуку, у право време, да одложи Олимпијске игре у Токију.

Колашинац је људима поручио да буду позитивни, солидарни и оптимистични.

"Већина људи зна причу о мраву који је покушавао да угаси пожар. На леђима је носио капицу којом је гасио ватру. Када су га питали шта ће са том капицом и да ли уопште може да помогне у гашењу ватре, рекао је - не може много али може довољно. Битно је да свако од нас уради онолико колико може, јер ситуација од нас зависи. Ваћно је да се придржавамо мера и слушамо шта говоре стручњаци. Морамо да будемо позитивни, оптимистични, ово ће, пре или касније, проћи. Будимо солидарни, одговорни, хумани и помажимо једни другима", поручио је Колашинац.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се