Отказује се Београдски маратон

Због пандемије коронавируса, овогодишњи Београдски маратон биће отказан, саопштио је заменик градоначелника Горан Весић.

Заменик градоначелника Београда Горан Весић изјавио је да традиционални Београдски маратон неће бити одржан у априлу како је било планирано и да ће бити отказан због проглашене пандемије корона вируса.

"Град Београд спроводи мере које је Влада Републике Србије јуче усвојила, а које имају за циљ да се заштити становништво од корона вируса. У складу са овом одлуком, на Штабу за ванредне ситуације Града Београда који се одржава за пола сата биће донета одлука о отказивању свих јавних скупова на затвореном на територији града Београда на којима учествује више од 100 људи. То значи да се од данас отказују позоришне представе, филмске пројекције, концерти, трибине, изложбе, семинари", рекао је Весић на ТВ Прва.

Он је рекао да је Град Београд јутрос саопштио организаторима 33. Београдског маратона који је требало да се одржи 26. априла да ће та манифестација бити отказана.

"Маратон није манифестација у затвореном простору, али у њој учествује више хиљада маратонаца, како аматера, тако и професионалаца из целог света од којих су многи из подручја која су жаришта корона вируса. Одржавање Маратона у таквим условима представљао би ризик по здравље нашег становништва и зато се ова манифестација отказује", навео је Весић.

Програм Дани Београда који се традиционално одржава сваког априла биће значајно редукован и обележен симболично, навео је Весић и додао, док је о судбини других великих манифестација као што је "Бир фест" још рано говорити.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво