За две недеље више од 1.000 пријава за Београдски маратон

Више од 1.000 тркача из рекордних 35 земаља пријавило се за наступ на Београдском маратону, само две недеље откад су отворене пријаве, саопштено је из тог предузећа. Иако се маратон одржава у априлу наредне године, за њега влада велико интересовање.

"Учествовање на Београдском маратону постало је циљ и инспирација за многе припаднике тркачког покрета из земље и света. Чињеница да је за овај период пријављен рекордан број од преко 1.000 учесника из такође рекордних 35 земаља света - показатељ је даљег развоја Београдског маратона и наших вишедеценијских напора да развијамо и унапређујемо тркачки покрет као покрет здравља у Србији и региону", изјавио је Дејан Николић, директор Београдског маратона.

Према његовим речима, очекује се да ће уз подршку града Београда, Министарства унутрашњих послова, Туристичке организације Београда и других значајних партнера и спонзора, 33. Београдски маратон подићи на још виши организациони и програмски ниво и тако створити квалитетне услове за учешће што већег броја домаћих и страних тркача, као и за даљи развој овог најзначајнијег традиционалног међународног спортског догађаја у Србији.

Београдски маратон, 33. по реду, одржаће се 26. априла 2020. године.

број коментара 0 Пошаљи коментар