Шпановић дефинитивно пропушта СП због повреде

Најбоља српска атлетичарка Ивана Шпановић пропустиће Светско првенство у Дохи због повреде на митингу у Берлину.

После медицинских прегледа потврђено је да Шпановићева неће учествовати ни у финалу Дијамантске лиге, такмичење које је освајала два пута, али ни у Катару крајем овог месеца.

"Повреда се десила неочекивано и без обзира на озбиљност, психички ми је, колико је то могуће, лакше пала чињеница да се то десило на овом митингу, а не на шампионату, као што је био случај са ахиловом тетивом прошле године на Европском првенству. Ово је дефинитивно била година изазова за мене, те се окрећем рехабилитацији и одмору. Желим да се потпуно опоравим и фокусирам на оно најважније, а то су Олимпијске Игре у Токију", рекла је Шпановић.

Доктор Јован Ђуровић објаснио је да је потребно између три и пет недеља да се мишић регенерише и ојача и да зато Шпановић не сме да иде у Доху.

"Ивана ће се у наредном периоду посветити рехабилитацији и након тога кренути са припремама за наредну сезону", изјавио је Ђуровић.

Тренер Горан Обрадовић подсетио је да је Ивана ове године испунила циљ одбраном трофеја европске дворанске шампионке.

"Летња сезона била је посвећена само једном такмичењу, Светском првенству. Нажалост, овакве ствари се дешавају, следи период опоравка и верујем да ће Ивана већ половином октобра и физички и психички бити спремна за нове, олимпијске изазове", закључио је Обрадовић.

Светско првенство у Дохи одржава се од 27. септембра до 6. октобра.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(субота, 07. сеп 2019, 11:48) - anonymous [нерегистровани]

Prebukirani smo

Povrede su deo sporta, ipak siguran sam da Španovićeva ne može sebi da priušti ono što mogu druge vrhunske atletičarke, sve moguće oblike medicinske pažnje. Tako da je svaki njen uspeh deset puta veći.

(четвртак, 05. сеп 2019, 07:25) - niš [нерегистровани]

napred

Ko zna zašto je to dobro.Jaka si ,u svakom pogledu,da si živa i zdrava ,glavu gore,Srbija je uz tebe bila i biće,aOlimpijada....polako,biće tvoja!

(среда, 04. сеп 2019, 22:28) - anonymous [нерегистровани]

Ивана

Хероини наше атлетике желим брз опоравак и оздрављење. Надам се и верујем да Ивана има довољно психичке снаге да све ово превазиђе. Драга Ивана, прави љубитељи атлетике су увек уз Тебе. Недај се и много среће!!!