Тешка повреда Иване Шпановић

Најбоља српска атлетичарка Ивана Шпановић доживела је тешку повреду током наступа на митингу у Берлину, због које ће највероватније пропустити Светско првенство, саопштио је њен тим.

Шпановићева је после скока у шестој серији у сузама и јаком болу напустила стадион, а њен тренер Горан Обрадовић потврдио је да је реч о тешкој повреди.

"Ивана је повредила задњу ложу десне ноге када је трчала залет у последњој серији и то највероватније значи да неће наступати на светском првеству у Дохи које се одржава за месец дана. Одмах по повратку у Србију ћемо обавити све прегледе и снимања и више сазнати о озбиљности повреде", рекао је Обрадовић.

Шпановићева је недавно у Бирмингему најбољим скоком сезоне обезбедила пласман на Олимпијске игре, као и на завршни митинг Дијамантске лиге. 

број коментара 14 Пошаљи коментар
(понедељак, 02. сеп 2019, 14:35) - Влада [нерегистровани]

Повреда

Ако имаш толико проблема са зарастањем значи да нешто не радиш како треба. Или не дајеш мишићу довољно времена да зацели, превише га напрежеш пре времена, или ти недостају хранљиви састојци потребни за регенерацију и функционисање мишића, пре свега магнезијум. Зашто мишић одједном пукне радећи он што је без проблема радио стотинама и хиљадама пута пре тога? Претпостављајући да је био правилно загрејан, највероватнији одговор је низак ниво магнезијума, који је мишићу потребан за опуштање између напрезања. Било би добро да се Ивана побрине да је њен ниво магнезијума задовољавајући.

(понедељак, 02. сеп 2019, 12:26) - anonymous [нерегистровани]

Borac

Ivana je veliki borac i radnik, brzo će se ona nama vratiti. Čeka nju još medalja i rekorda. Ja u nju stalno verujem.

(понедељак, 02. сеп 2019, 09:18) - Bojan [нерегистровани]

Povreda

Čovek ne lupa ništa nego govori ono što bi na žalost moglo da se ostvari.
Upravo sam na terapijama zbog pucanja mišića zadnje lože biceps femoris i nažalost traje već pet meseci uprkos svim tretmanima.
To je veoma nezgodna povreda koja može da traje i do godinu dana, i mišić nikada ne može biti isti kao što je bio pre povrede.
Kod profesionalnih sportista to može da traje i duže, dok se u potpunosti ne vrate takmičenjima, zbog izuzetno velikih napora koji trpe a u njenom slučaju to je upravo i najviše zadnja loža.

(понедељак, 02. сеп 2019, 09:01) - anonymous [нерегистровани]

Povreda

Da je mnogo, mnogo mlađa, ni takva povreda ne bi bila problem. Nažalost, sada se postavlja pitanje da li uopšte može da se oporavi. :( Mada, postavlja se i pitanje kako je moguće da se neko povredi na takav način? Tokom zaleta, kada bi trebalo da je telo spremno za najveći napor, a to je skok. Nešto tu nije bilo u redu sa pripremama za takmičenje, a ne za skok. Svakako želim uspešan oporavak osobi koja je trebalo da nosi zastavu Srbije na OI u Brazilu.

(понедељак, 02. сеп 2019, 05:26) - Влада [нерегистровани]

Какав крај,

шта лупаш? За 2-3 месеца ложа ће да буде као нова. Најгоре је што не осетиш да долази, нема никаквог знака упозорења, само осетиш као да је некакав канап пукао у мишићу. Чисто физичка сензација, без икакве боли. Бол стиже за пар минута, кад се око повреде формира запаљење. Мени се догодило једном, пре двадесетак година, и без икаквог третмана после пар месеци било је као руком однешено.

(понедељак, 02. сеп 2019, 03:39) - anonymous [нерегистровани]

Главу горе

Није Ивана тек тако једна од највећих икада, поприлично је тежак период пред њом али вратиће се она то је јаче од ње она воли спорт. Главу горе Ивана и као и до сада само напред, надамо се медаљама и даље.

(недеља, 01. сеп 2019, 21:52) - anonymous [нерегистровани]

najbolja

Zelim joj srecu, i mozda je ovo kraj, zna i ona. Ali to nista nece da promeni moje misljenje o njoj, i ako se oporavi i ako se ne oporavi nikad, ostaje nasa najbolja u svoje vreme.

(недеља, 01. сеп 2019, 21:02) - Др Миланче Митовски [нерегистровани]

ГЛАВУ ГОРЕ ИКОНИЦЕ НАША!

Ивана, иконо српског спорта-атлетике, жао ми је што ти се десило и то је пех. Поштована и спортска љубимице главу горе и само напред. Шта друго да ти пожелим осим да што пре оздравиш и да пуниш атлетске стадионе навијачима. Желим ти да успеш да санираш повреду и да нас развеселиш на наредном светском првенству. Молим се за твоје оздрављење и омогући ми да дуго се радујем твојим успешним скоковима на овом првенству. Све најбоље драга Ивана, а ту спадају и нови рекорди. Знам да ти можеш и хоћеш и имаш подршку целе нације. Верујући у тебе Ивана, желим ти сву срећу знану и незнану!

(недеља, 01. сеп 2019, 20:25) - anonymous [нерегистровани]

Takvi junaci

Takvi junaci se vrate. Povrede svih vrsta su nažalost deo sporta.

(недеља, 01. сеп 2019, 20:24) - anonymous [нерегистровани]

ouh

ivana sve što si mogla već si učinila i za sebe i za nas-uzivaj u svom vremenu koje je pred tobom-mnogo radosti si nama navijačima priredila,bilo je predivno gledati te .Svaki tvoj skok je bio i naš let u podvige-