Шпановићевој нова титула у Крушевцу

Најбоља српска атлетичарка Ивана Шпановић освојила је нову шампионску титулу на Првенству Србије које се одржава у Крушевцу.

Европска и светска шампионка у дворани у скоку удаљ, скочила је 6.60 и освојила нову титулу.

У Крушевцу се одржава Првенство Србије у атлетици, a за наше најбоље атлетичаре то је генерална проба пред светски шампионат, који ће крајем следећег месеца почети у Дохи. 

Према броју учесника и именима ово првенство је једно од најачих у последњих десет година. Првог дана на атлетском стадиону у Крушевцу доминантни су били спринтери Милана Тирнанић која је 100 метара претрчала за 11 секунди и 79 стотинки и Алекса Кијановић - 10.72.

Ања Лукић била је прва у трци на 100м препоне. Резултат 13.72с.

"Можда сам очекивала мало бољи резултат, али свакако сам задовољна", рекла је Лукићева.

На средњим пругама очекивано. У мушкој конкуренцији на 1.500 метара убедљиво први Елзан Бебић, а у женској на 3.000м Оливера Јевтић.

Сигурни путници за Доху када је кугла у питању Колашинац и Синанчевић на победничком постољу са хицима преко 19 метара.

"Имали смо неких техничких проблема на самом такмичењу и то је углавном био разлог слабијег резултата. Опет сам задовољан победом и надам се да ћу из такмичења у такмичење бити све бољи", рекао је Колашинац.

Прво место у бацању диска без конкуренције за Драгану Томашевић, 61 метар 56 центиметара. 

"Свакако да је потврђена норма за Светско првенство. Са пуно тренинга се спремамо, имамо мало више од месец дана и надам се долазе све бољи резултати", рекла је Томашевићева.

Марија Стојадиновић победила је у троскоку, док се златом у скоку у даљ окитио Лазар Анић.

број коментара 0 Пошаљи коментар