"Равноправно до циља" на Београдском маратону

Акцијом „Равноправно до циља“ одржаном у оквиру 32. Београдског маратона, Повереник за заштиту равноправности је по осми пут пружио подршку особама са инвалидитетом у учешћу на овој спортској манифестацији.

Бројни грађани и грађанке који су посетили штанд Повереника имали су прилику да се кроз дружење са спортистима са инвалидитетом упознају са конкретним препрекама на које они наилазе, а кроз разговор са повереницом за заштиту равноправности и запосленима, да сазнају више о штетности дискриминације и како се против ње борити, наводи се у саопштењу.

Повереница Бранкица Јанковић је истакла да је ова акција један од начина да се укаже на то да ове особе могу да буду потпуно равноправне у свим областима живота, као и да су Београд и Србија још једном показали да могу да створе услове за то. Захваљујући томе, Београдски маратон је прошле године добио престижну међународну награду „Најбољи маратонац" као признање за рад са тркачима са инвалидитетом и за остале друштвене иницијативе.

Поред бројних учесника у акцији „Равноправно до циља" коју Повереник за заштиту равноправности организује заједно са Спортским Савезом особа са инвалидитетом Београда били су и Данијела Јовановић, вицешампионка света у паратеквондоу и прошлогодишњи хеорј маратона Станислав Првуловић из удружења „Дебра - деца лептири".

Догађај је завршен када је почела Трка задовољства у којој су учествовали спортисти и спортисткиње са инвалидитетом, наши гости, запослени у институцији повереника и многи други грађани који су им пружили подршку, наводи се у саопштењу.

број коментара 0 Пошаљи коментар