Новосадски маратон стартује у недељу

Новосадски маратон, 26. по реду, одржаће се у недељу, 14. октобра, а старт трке заказан је за 10 часова на Тргу слободе. Поред маратона од 42,195 километра, одржаће се и неколико пропратних трка, а стаза маратона се затвара у 15 часова.

Председник Скупштине Града Новог Сада, уједно и председник Организационог одбора Новосадског маратона Здравко Јелушић, истакао је да се Новосадски маратон налази на мапи светских маратонски трка.

"Поред тога што је Нови Сад Омладинска престоница Европе 2019. године и Европска престоница културе 2021. године, наш град је препознат и као престоница маратона, не само у Србији него и у регион", рекао је Јелушић, додајући да томе у прилог иде чињеница да се маратон, али и полумаратон, одржавају у Новом Саду дуже од четврт века.

Он је апеловао на возаче да у недељу, током одржавања маратона, буду стрпљивији и пажљивији због затварања појединих саобраћајница које користе маратонци, истовремено позвавши Новосађане и Новосађанке да учествују у некој од трка предстојеће спортске манифестације, али и да подрже тркаче и тркачице.

Јелушић се захвалио многобројним градским предузећима и установама, као и Војсци Србије, полицији и Црвеном крсту који су учестовали у организацији овогодишњег маратона.

Председник Извршног одбора Новосадског маратона Милан Долга прецизирао је да се до сада пријавило око хиљаду такмичара, али и да на тај број треба додати ђаке основних и средњих школа, који традиционално учествују у пропратним тркама Новосадског маратона.

Поред маратона од 42,195 километра, одржаће се и пропратне трке: дипломатски мартон, штафетни мартон, рекративно трчање на 10,548 км, трке за основце и средњошколце на 1000 метара, 800 метара, 400 метара, традиционална пузећа трка беба на 4,195 метра, као и трка корњача, која је и заштитни знак маратона.

Стаза маратона се затвара у 15 часова.

број коментара 0 Пошаљи коментар