Победа Шпановићеве у Атини

Ивана Шпановић победом је почела нову сезону, пошто је на митингу у Атини забележила победу скоком од 6,92 метра.

 

Најбоља српска атлетичарка, светска и европска шампионка Ивана Шпановић наступила је на митингу у Атини и на најлепши начин отворила ову летњу сезону.

Ивана је тријумфовала са резултатом 6,92 метра и ово је било прво појављивање Шпановићеве на залетишту од освајања светске титуле зимус у Бирмингему.

Из серије у серију Ивана је била све боља и боља, резултати су се низали од 6,66 м у трећој серији, за нијансу боља Ивана је била у четвртој серији где бележи 6,71 м, да би у петој летела до феноменалних 6,98 м, али нажалост уз недозвољени ветар од 2,5 метра у секунди.

Ивана је фантастичан резултат постигла и у последњом покушају када је уз максимално дозвољен ветар 2 м/с скочила 6,92 метра.

Управо са резултатом 6,92 Ивана сада дели водећу позицију на светским ранг листама заједно са Канађанком Кристабел Нетеј, а ово је и њен најбољи старт сезоне у каријери.

"Одлучили смо се да нешто раније кренем са такмичењима, односно да пре отварања дијамантске серије у Штокхолму одрадимо један митинг. Дуго нисам скакала у Грчкој за коју ме генерално везују јако лепе успомене из јуниорских дана. Многе рекорде сам баш у Грчкој остварила, а ево и један и данас. Најбоље отварање сезоне у каријери. Скакала сам из скраћеног залета тако да постигнути резултати имају још додатну тежину", задовољно је прокоментарисала Шпановићева.

број коментара 5 Пошаљи коментар
(недеља, 27. мај 2018, 06:34) - anonymous [нерегистровани]

Честитка

Браво!
Живели!:)

(недеља, 27. мај 2018, 00:30) - anonymous [нерегистровани]

MladaBosna

Ponos cccc Sampion!!

(недеља, 27. мај 2018, 00:24) - anonymous [нерегистровани]

Тек је почетак сезоне

Браво Ивана! Ово је тек почетак сезоне. Резултат је одличан. Граница од седам метара није за Ивану "магична", како је то овде неко коментарисао. Доказ је "украдена" златна медаља на прошлим Олимпијским играма.

(субота, 26. мај 2018, 20:26) - anonymous [нерегистровани]

Bravo ljepotice nasa

I odlican rezultat za pocetak sezone,jer skok od 6,92 m obecava skokove preko sedam metra u punoj sezoni.Bravo Ivana,najbolja si,a i najljepsa si.

(субота, 26. мај 2018, 20:19) - anonymous [нерегистровани]

Sedam metara

Reklo bi se da Ivana ima sve preduslove da skace redovno preko 7 metara, ali izgleda da je to za nju carobna granica!? Veoma je retko preskoci. U cemu je problem?