Мали: Београд доминантна спортска престоница у региону

Градоначелник Београда Синиша Мали другу годину заредом трчао је полумаратонску трку на Београдском маратону.

Мали, који је деоницу од 21 километар прешао у времену од 2:05.22, нешто спорије него прошле године, изразио је задовољство што је из Београда још једном послата лепа слика у свет.

"Београд је још једном показао право лице и колико је леп, велики и светски град. Није било лако трчати, доста је вруће, а најважније ми је било да видем као млади и старији бодре једни друге речима "'Ајмо Београде, 'ајмо Србијо, не одустај"... Време није битно, већ да ценимо младост, здравље и спорт", рекао је Мали новинарима после трке.

Како је навео, највећи утисак му је концерт Београдске филхармоније на мосту на Ади.

"На најтежој деоници слушати Вивалдија је импресивно. Поносан сам на маратон, показали смо колико смо доминантна спортска престоница у региону", каже Мали, уз констатацију да су га у тешким моментима носили мужички тактови са разних пуктова.
Најавио је и да ће у наредним годинама трчати Београдски маратон, без обзира да ли ће остати градоначелник.

"У сваком случају ћу трчати. Функција ње важна, већ да деци дамо пример колико је важно да трче и баве се спортом, али и да изграде прави спортски дух".

Мали је додао и да је видео Александра Шапића пре трке, али не и на стази, похваливши нову трасу речима да је атрактивнија.

Београдски маратон, 31. по реду, одржан je уз учешће од рекордних 7.300 тркача.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво