Дудаш на осмом месту након пет дисциплина

Српски десетобојац Михаил Дудаш заузима осмо место после пет дисциплина у десетобоју на Светском првенству у Лондону.

У трци на 400 метара Михаил Дудаш је био први у својој групи временом 48.13 и освојио је 905 бодова у овој дисциплини. Дудаш после пет дисциплима има 4.237 бодова и заузима осмо место.

Михаил Дудаш заузима 13. место после четири дисциплине у десетобоју са 3332 бода. У скоку увис је прескочио 202 центиметра и освојио 822 бода, што је било довољно за 11. место у овој дисциплини.

Српски атлетичар је одлично трчао на 100 метара са временом 10,75.

Потом је скочио 7,41 у првој серији скока удаљ, што је још један најбољи резултат сезоне за њега, који је већ у трећој серији надмашио.

Дудаш је у трећој серији скока удаљ успео да избори резултат од 7,46. У дисциплини бацања кугле, његов најбољи резултат био је 13.02.  

Француз Кевин Мајер водећи је после пет дисциплина са 4.478 бодова, други је Немац Каи Казмирек са 4.421, а трећи његов сународник Рико Фреимут.

Десетобојце у суботу очекују трке на 110 метара с препонама, бацање диска, скок с мотком, бацање копља и трке на 1.500 метара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије